Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Σε αναζήτηση της νέας γενιάς πυγμάχων ο Ντε Λα Χόγια

Ο Όσκαρ Ντε Λα Χόγια ευελπιστεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να αποτελέσουν το έναυσμα για να δημιουργηθεί η νέα γενιά σπουδαίων Αμερικανών πυγμάχων.

Ο 42χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης αναγνώρισε πως υπάρχει έλλειψη μεγάλων αθλητών στην κατηγορία βαρέων βαρών και δεν έκρυψε πώς θα παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως ανιχνευτής ταλέντων.

Συγκεκριμένα δήλωσε, «Οι Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί στον εντοπισμό των επόμενων σούπερ σταρ. Δεν τα πήγαμε τόσο καλά ως Η.Π.Α. στους προηγούμενους Ολυμπιακούς και σε αυτό ευθύνεται το σύστημα βαθμολόγησης που πλέον έχει επανέλθει στο παλαιό. Τώρα αντί για τους πόντους που δίνονταν αυτόματα μέσω υπολογιστή, θα υπάρχουν κριτές στο ρινγκ ώστε να αξιολογούν τόσο την τεχνική όσο και τα χτυπήματα. Πιστεύω πως στο Ρίο και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αμερική θα έχει το δικό της χρυσό Ολυμπιονίκη που θα κουβαλήσει στις πλάτες του το άθλημα για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ακράδαντα πως στο Ρίο θα προκύψει αυτός που αργότερα θα είναι ο πρωταθλητής βαρέων βαρών και θα φέρει στο επίκεντρο την πυγμαχία», τόνισε ο Ντε Λα Χόγια ο οποίος απέσπασε δέκα παγκόσμιους τίτλους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες βαρών και νίκησε δεκαεπτά παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο Αμερικανός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2009 έχοντας ρεκόρ ως ερασιτέχνης 234 νίκες, εκ των οποίων οι 163 νοκ άουτ, και έξι ήττες.



 Πηγή:sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου