Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στις 20 Νοεμβρίου το παγκόσμιο των «δυνατών»

Στις 20 Νοεμβρίου οι κορυφαίοι αρσιβαρίστες θα συγκεντρωθούν στο Χιούστον, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μεταξύ  των αθλητών που θα λάβουν μέρος είναι και 5 Ολυμπιονίκες του Λονδίνου καθώς και 10 αθλητές που θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους, από το παγκόσμιο του Αλμάτι.

Σύμφωνα με τις τελικές λίστες συμμετοχής, στο συνεδριακό κέντρο Τζορτζ Μπράουν θα δώσουν το παρόν 745 αθλητές από 105 χώρες. Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών που ξεπερνά αυτό των χωρών, του 2011 στο Παρίσι όπου είχαν συμμετάσχει 87 χώρες και αυτό της Αθήνας το 1999 όσον αφορά στους αθλητές, που τότε είχαν αγωνιστεί 626.

Στο Χιούστον θα βρεθούν αποστολές από χώρες οι οποίες σπανίως εμφανίζονται σε τέτοιες διοργανώσεις, όπως το Αφγανιστά, το Κουρακάο, η Εσθονία, το Γκουάμ, το Κιριμπάτι, το Κόσοβο, τα Νησιά Μάρσαλ, το Παλάου, η Παπούα Νέας Γουινέας, η Σιέρα Λεόνε, τα Νησιά Κουκ, η Αρούμπα, ο Λίβανος, η Νικαράγουα και τα Νησιά του Σολομώντα.


Μεγάλοι απόντες από το παγκόσμιο για λόγους τραυματισμού θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονικής του 2008 Χούι Λιάο (Κίνα) και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 Μπεχντάντ Σαλιμικορντασιάμπι (Ιράν). Εκτός έμειναν και ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Ίλια Ίλγιουιν (Καζακστάν) και οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του 2012, Ζουλφιγια Τσινάνλο (Καζακστάν) και Λούλου Ζου (Κίνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου