Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Χαμός στην κατηγορία των 77κ.!

Έξι διαφορετικοί μεταλλιούχοι, το απόλυτο φαβορί να μην καταφέρνει να σηκώσει στο σύνολο, ένας Καζακστανός που κάποτε ήταν σημαιοφόρος του Αζερμπαϊτζάν, ένας Αιγύπτιος που ανέβηκε από τα 69 κιλά στα 77 πριν από έξι μήνες και ένας αθλητής από το δεύτερο γκρουπ να ανεβαίνει στο βάθρο, συνέθεσαν τον πιο απίστευτο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος άρση βαρών που διεξάγεται στο Χιούστον.


Το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2013 με παγκόσμια ρεκόρ σε αρασέ και σύνολο, δεν κατάφερε να επαναλάβει το θρίαμβο του. Ο Ξιάο Ζουν Λου, ξεκίνησε με 175 κιλά στο αρασέ και όλοι περίμεναν μετά από αυτό το χρυσό να πάρει και το σύνολο. Με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 201 κιλά στο ζετέ, έμεινε εκτός συνόλου! Αργότερα ο Κινέζος δικαιολογήθηκε λέγοντας που είχε τραυματισμό στο γόνατο.

Ο δεύτερος στο αρασέ, Κβανγκ Σονγκ Κιμ (Βόρεια Κορέα) απέτυχε και αυτός στα 201 κιλά, αλλά με την τρίτη τα σήκωσε για να καταφέρει να μπει στα μετάλλια του συνόλο. Ισοβάθμησε με τον φοβερό πρώην Αζέρο, νυν Καζακστανό Νιχάτ Ραχίμοφ ο οποίος σήκωσε στο σύνολο τα ίδια με τον Βορειοκορεάτη (372) αλλά ήταν πιο ελαφρύς (75,88κ. έναντι 76,76) και πήρε το χρυσό στο σύνολο έχοντας σηκώσει 207 κιλά στο ζετέ. Ο Ραχίμοφ ο οποίος το 2013 ήταν ο σημαιοφόρος του Αζερμπαϊτζάν στην πανεπιστημιάδα, άλλαξε εθνικότητα το καλοκαίρι, γιατί όπως είπε «το Καζακαστάν έχει καλύτερους προπονητές».

Τρίτος στο σύνολο ο τρομερός Αιγύπτιος, Γιουσέφ Αχμέντ Μαχμούντ Μοχάμεντ Ίχαμπ, ο οποίος έξι μήνες πριν από το παγκόσμιο αγωνιζόταν ακόμα στα 69 κιλά. Αποφάσισε να αλλάξει κατηγορία και κατάφερε να πάρει το χάλκινο στο σύνολο με 363 κιλά, ενώ ήταν τρίτος και στο ζετέ με 201 κιλά. Μόλις κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια στα 201, ο Αιγύπτιος έδωσε πραγματικό σόου χορεύοντας, ενώ γονάτισε και φίλησε το ταπί.

Μεγάλη έκπληξη, στο αρασέ και από τον 20χρονο Αρμένιο Αντρανίκ Καραπετιάν, ο οποίος με 167 κιλά πήρε το χάλκινο μετάλλιο και έκανε ευτυχισμένο τον τεράστιο Κάχι Κακιασβίλι που παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες και υποστηρίζει την ελληνική και αρμένικη ομάδα.
Το πρώτο μετάλλιο που κατακτά αθλητής από το δεύτερο γκρουπ και μάλιστα αργυρό, το κατάφερε ο Αζέρος Ελχάν Αλιγκουλιζάντα στο ζετέ, με 203 κιλά.

Τα αποτελέσματα
Άνδρες
77 κιλά
Σύνολο

1. Ραχίμοφ (Καζακστάν) 372κ. – σωματικό βάρος 75,88κ.
2. Κβανγκ Σονγκ Κιμ (Βόρεια Κορέα) 372κ. – σ.β. 76,76κ.
3. Γιουσέφ Αχμέντ Μαχμούντ Μοχάμεντ Ίχαμπ (Αίγυπτος) 363κ.

Αρασέ
1. Ξιάο Ζουν Λου (Κίνα) 175κ.
2. Κβανγκ Σονγκ Κιμ (Βόρεια Κορέα) 171κ.
3. Αντραρίκ Καραπετιάν (Αρμενία) 167κ.

Ζετέ
1. Ραχίμοφ (Καζακστάν)
2. Αλιγκουλιζάντα (Αζερμπαϊτζάν) 203κ.
3. Μοχάμεντ Ίχαμπ (Αίγυπτος) 201





Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου