Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Απολογισμός της ελληνικής συμμετοχής στους 1ους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων

Γλυκόπικρη γεύση έχει αφήσει στα μέλη της ελληνικής αποστολής ελευθέρας πάλης η συμμετοχή τους στους 1ους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων που φιλοξενήθηκαν στην Προύσα της Τουρκίας.

Παρότι η χώρα μας κατάφερε να διακριθεί, με τους Μιχάλη Ιωσηφίδη (2ος στα 85 κ. ελληνορωμαϊκής), Πιλίδη Γεώργιο (3ος στα 42 κ. ελευθέρας), Μαραγκόπουλο Ιωάννη (3οςστα 69 κ. ελευθέρας) και Κυριακίδη Θεόδωρο (3ος στα 76 κ. ελευθέρας), έχασε την ευκαιρία για μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων λόγω κακής πληροφόρησης από την Ομοσπονδία προς τους προπονητές σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, όπως γράφτηκε από τους συμμετέχοντες σε γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής της ελευθέρας Θεόδωρος Καρυπίδης και οι αθλητές Ναρέκ Γκριγκοριάν (50 κ. ελευθέρας) Σκόντρας Χρήστος (54 κ. ελευθέρας) Βίννικ Ιβάν (58 κ. ελευθέρας) μετακινήθηκαν με δικά τους έξοδα, καθώς η ομοσπονδία αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδά τους, για να συμπληρώσουν την εθνική ομάδα ελευθέρας κλίνοντας εισιτήρια επιστροφής για τις 24 του μηνός καθώς η πληροφόρηση από την ΕΟΦΠ ήταν ότι οι αγώνες είναι 22 και 23 Οκτωβρίου.

Οι διοργανωτές όμως έκαναν τους προκριματικούς την πρώτη ημέρα και προγραμμάτισαν τα ρεπεσάζ και τους τελικούς για την δεύτερη ημέρα (κάτι που δεν συνηθίζεται) δηλαδή στις 24 του μηνός. Καθώς λοιπόν όλοι οι αθλητές τις ελευθέρας είχαν την ευκαιρία διάκρισης μέσω των ρεπεσάζ και κατόπιν αιτήματος των προπονητών της ελευθέρας οι διοργανωτές συμφώνησαν να γίνουν τα ρεπεσάζ στις κατηγορίες που πάλευαν έλληνες αθλητές την ίδια ημέρα, με το τίμημα δυστυχώς, να καλούνται να ξαναμπούν στην παλαίστρα κάθε 4 μόλις λεπτά από την προηγούμενη αναμέτρησή τους.
Ο εξωραϊσμός όλων των δυσλειτουργιών με ένα απλό φταίει η οικονομική κρίση για την κατάντια του αθλήματος δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα, όταν πάνω από πέντε χρόνια τώρα αθλητές και προπονητές, οικογένειες και σωματεία προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το άθλημα, ένα άθλημα ολυμπιονικών όπως αρεσκόμαστε να λέμε ο ένας στον άλλον, ψηλά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στους αγώνες στο στυλ της ελληνορωμαϊκής αγωνίστηκε επίσης και ο Σιδηρόπουλος Ιωάννης (100 κ. ελληνορωμαϊκής), προπονητής της ελληνορωμαϊκής ο Νίκος Αποστόλου ενώ το σώμα της διαιτησίας εκπροσωπήθηκε από την Παυλίνα Γεωργίου.



Πηγή: palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου