Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Fury - Klitschko με φόντο την Ολυμπιάδα

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών της επαγγελματικής πυγμαχίας κατέχει από το Σάββατο ο Tyson Fury, ο οποίος επικράτησε με ομόφωνη απόφαση επί του Wladimir Klitschko.


Τους δύο αθλητές χωρίζουν 12 χρόνια αλλά και οι διαφορετικές Ολυμπιακές ιστορίες. Ο 27χρονος Fury είναι γόνος Ιρλανδών νομάδων και προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στην πυγμαχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως ο πατέρας του τον ονόμασε «Tyson» εξαιτίας του θαυμασμού του για τον Αμερικανό πυγμάχο. Όπως κάθε αθλητής έτσι και ο Fury είχε την επιθυμία να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το όνειρό του φαίνεται πως θα μείνει ανεκπλήρωτο καθώς πλέον είναι επαγγελματίας πυγμάχος.

Το 2008 έχασε τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο Πεκίνο εκπροσωπώντας τη Βρετανία καθώς εξαιτίας του κανονισμού μόνο ένας αθλητής από κάθε χώρα συμμετείχε σε κάθε κατηγορία. Ο Ντέιβιντ Πράις αγωνίστηκε τότε για τη Βρετανία με τον Fury να δηλώνει λίγους μήνες αργότερα πως «φαινόταν κανονισμένο ότι ο Πράις θα ήταν ο εκπρόσωπος στην κατηγορία βαρέων βαρών. Ήταν θέμα πολιτικής που δεν διάλεξαν εμένα». Ο Πράις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο και έγινε επαγγελματίας πυγμάχος αμέσως μετά. Πλέον η χρυσή ευκαιρία για τον Fury ήταν μπροστά του. Μπορούσε να διεκδικήσει Ολυμπιακή πρόκριση στο Λονδίνο το 2012, αλλά αποφάσισε να γίνει και εκείνος επαγγελματίας. «Θα ήταν υπέροχο να αγωνιζόμουν, όμως θέματα πολιτικής θα έμπαιναν ξανά εμπόδιο», είχε δηλώσει τότε.

Αντίθετα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο 39χρονος Klitschko  να αγωνιστεί στο Ρίο το 2016. «Θα είναι ονειρικό αν καταφέρω να πάρω μέρος 20 χρόνια μετά τη μοναδική μου συμμετοχή», είπε ο Ουκρανός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ατλάντα στην κατηγορία βαρέων βαρών. Ωστόσο οι προϋποθέσεις συμμετοχής του στο Ρίο παραμένουν ασαφείς. Τον Φεβρουάριο η παγκόσμια ομοσπονδία ερασιτεχνικής πυγμαχίας (ΑΙΒΑ) ανέφερε πως ο Klitschko  δεν έχει δικαίωμα πρόκρισης αν και τον Οκτώβριο με νεότερη ανακοίνωσή της σημείωσε πως οι προϋποθέσεις θα έχουν καθοριστεί μέχρι την 4η Δεκεμβρίου 2015 και θα γνωστοποιηθούν από τις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές.




Πηγή:sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου