Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μετονομασία της Ε.Ο.Φ.Π. σε ΕΛ.Ο.Π.

Σε Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.) μετονομάστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.) με την υπ’ αριθμό 21/2015 διαταγή τροποποίησης του καταστατικού, κατόπιν αιτήματος της Ε.Ο.Φ.Π. προς το πρωτοδικείο Αχαρνών.


Με την υπ’ αριθμό 4232/Φ1/12-12-2015 επιστολή της η Ομοσπονδία πάλης ενημέρωσε τα σωματεία μέλη της για την τροποποίηση του καταστατικού της καθώς επίσης και για άλλα ζητήματα.

Ποίο συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

«Αρ. πρωτ: 4232/Φ1
Άνω Λιόσια 16/12/2015
Προς τα σωματεία της ΕΛ.Ο.Π.

Κύριε πρόεδρε,
Με την παρούσα σας γνωρίζουμε τα παρακάτω προς ενηµέρωσή σας και για τις δικές σας ενέργειες:
Αναρτήθηκε στο πεδίο ΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ το Νέο Καταστατικό της Ομοσπονδίας, με την νέα επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ (ΕΛ.Ο.Π.).

Αναμένουμε άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των σωματείων - μελών της Ομοσπονδίας με: Ταχυδρομική διεύθυνση (απαραίτητος ο Τ.Κ.), τηλέφωνο και fax επικοινωνίας σωματείου, ονόματα νόμιμων εκπροσώπων συλλόγου (Προέδρου και Γραμματέα) και τηλέφωνα επικοινωνίας τους.

Επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σωματείου σας (e-mail) ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του σωματείου (απαραίτητη).
* Σωματείο το οποίο δεν θα αποστείλει τα παραπάνω στοιχεία δεν θα λαμβάνει αλληλογραφία και θα ενημερώνεται μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας άρθρο 7 παράγραφος 4. απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Γενικές Συνελεύσεις για τα Σωματεία μέλη αποτελεί η κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ταμειακή τους τακτοποίηση (ετήσια συνδρομή). Η ετήσια συνδρομή δύναται να καταβληθεί απευθείας στο λογιστήριο της Ομοσπονδίας ή στο Τραπεζικό της λογαριασμό που διατηρεί στην Τράπεζα Αττικής (Attica Bank) : ΙΒΑΝ GR 68 0160 8870 0000 0008 4912 425. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο λογιστήριο της Ομοσπονδίας τηλ. 2103307176.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφο η του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και το ν.2725/1999 (άρθρο 31 παρ. 5 δ), τα σωματεία - μέλη έχουν υποχρέωση να απασχολούν προπονητή με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ στα αγωνίσματα της Πάλης, επικυρωμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., ο οποίος θα είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο προπονητών της Ομοσπονδίας (ειδικότερα αν έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των 18 ετών).

Εφιστούμε την προσοχή σας στο Άρθρο 7, παρ. 5 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, αναφορικά με την απόκτηση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης των σωματείων - μελών από την ΓΓΑ και σύμφωνα µε τα οριζόμενα από το νόμο και εντός χρονικού διαστήματος που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δυο έτη μετά την εγγραφή τους στην ΕΛ.Ο.Π. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο της ΓΓΑ http://gga.gov.gr /athlitism os /athlitismos /athitiki -anagnorisi.
*Σωματείο - μέλος το οποίο μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος δεν έχει αποκτήσει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση θα διαγράφεται από την δύναμη της ΕΛ.Ο.Π.
Επίσης, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, µετά από ενημέρωση που είχαμε από την παγκόσμια Ομοσπονδία UWW. για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2016 σχετικά µε τις Licenses των αθλητών /τριων και τις δηλώσεις συμμετοχής που αφορούν τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία UWW.

Από το 2016 η Παγκόσμια ομοσπονδία θέτει σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ΑΤΗΕΝΑ, µέσω του οποίου θα γίνετε η αγορά Licenses των αθλητών και η κατάθεση της αριθμητικής και ονομαστικής δήλωσης των συμμετασχόντων στα διεθνή πρωταθλήματα, διαχειριστής του παραπάνω συστήματος θα είναι η ΕΛ.Ο.Π.

Για την αγορά της Licenses, η οποία ισχύει για ένα έτος χρειάζεται, φωτοτυπία διαβατηρίου, μία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου σε ηλεκτρονική μορφή και Ιατρική βεβαίωση.
Το κόστος για την αγορά ανέρχεται στο ποσό των 50 CHF για τους Παίδες - Κορασίδες και στα 100 CHF για τους Άνδρες - Γυναίκες, Έφηβους και Νεανίδες. Η αγορά των Licenses πρέπει να γίνει πενήντα ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων µόνο από την ΕΛ.Ο.Π. Μετά από την αγορά της Licenses 35 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων μπορεί ο αθλητής/τρια να δηλωθεί στην τελική ονομαστική κατάσταση των αγώνων µέσω του συστήματος ΑΤΗΕΝΑ.

Κατά την διάρκεια των αγώνων δεν θα μπορεί κανείς πλέον να αγοράζει τις Licenses από τους υπεύθυνους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αθλητής/τρια που δεν έχει Licenses και δεν έχει δηλωθεί το όνομα του στο σύστημα ΑΤΗΕΝΑ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες.

Σωματείο που επιθυμεί να αγοράσει Lίcenses για την συμμετοχή αθλητών του σε διεθνή διοργάνωση, αφού στείλει την δήλωση συμμετοχής στην ΕΛ.Ο.Π., θα αποστείλει ηλεκτρονικά τα παραπάνω στοιχεία και θα καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ΕΛ.Ο.Π στην ATTICA ΒΑΝΚ: ΙΒΑΝ GR68 0160 8870 0000 0008 4912 425 (50 ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης).

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.-

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Θάνος          Ο Γεν. Γραμματέας Ξενοφών Αθανασίου»















Πηγή: Palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου