Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Χωρίς ουσιαστική στήριξη έχουμε καταφέρει αρκετά»

Ο Νίκος Βάρκας ολοκλήρωσε όπως θα επιθυμούσε την περσινή αγωνιστική σεζόν και πλέον στοχεύει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιανουαρίου που αποτελεί βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή του σε διοργανώσεις του εξωτερικού.


Ο 23χρονος Μυτιληνιός παλαιστής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στα 80κ. ελληνορωμαϊκής, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά «Ολύμπια 2015» και το χάλκινο στο μεσογειακό πρωτάθλημα της Μαδρίτης.

Επίσης, συμμετείχε στους ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λας Βέγκας. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά, «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις συμμετοχές και τις διακρίσεις, εγχώριες και διεθνείς, μιας και πιστεύω πως σημασία έχει η συνεχής βελτίωση με σταθερά βήματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο κυριότερο στάδιο της προετοιμασίας μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από πλευράς προπονήσεων. Δεν έχουν προκύψει τραυματισμοί και αυτό με χαροποιεί». Ο παλαιστής του Εθνικού ΓΣ προπονείται υπό τις οδηγίες του Κώστα Αρκουδέα.

Η συνεργασία των δύο ανδρών είναι ιδανική με τον Βάρκα να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, τον οποίο χαρακτήρισε παιδαγωγό. «Το πιο σημαντικό είναι η σωστή δουλειά που γίνεται με τον κ. Αρκουδέα. Χωρίς εκείνον τίποτα από τα παραπάνω δε θα ήταν δυνατό να συμβεί. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει στη λεπτομέρεια το αντικείμενο της πάλης και που έχει φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. Είναι δίπλα στους αθλητές του, συνεπώς και σε μένα, όχι μόνο ως προπονητής αλλά και ως παιδαγωγός. Τον ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και τη βοήθεια του».

«Στο εξωτερικό με δικά μας έξοδα»
Ο Βάρκας συμμετείχε τον Σεπτέμβριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά λίγο έλειψε να μείνει εκτός διοργάνωσης αν δεν έβρισκε πόρους για να εξασφαλίσει την παρουσία του. Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συναθλητές του, σημείωσε: «Η κατάσταση στο χώρο της πάλης δεν είναι η καλύτερη για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το μονοπάτι του πρωταθλητισμού. Αρκετοί πάμε σε αγώνες του εξωτερικού με δικά μας έξοδα. Παρ΄όλα αυτά είμαι χαρούμενος που χωρίς ουσιαστική στήριξη έχουμε καταφέρει αρκετά».








Πηγή: sportsfeed.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου