Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Επτά κρούσματα ντόπινγκ στο παγκόσμιο

Επτά αθλητές μεταξύ των οποίων και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 62 κιλά, Βορειοκορεάτης Ουν Γκουκ Κιμ, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που έγινε τον περασμένο μήνα στο Χιούστον.


Συγκεκριμένα στον Κιμ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στο αρασέ και το αργυρό σε ζετέ και σύνολο τον περασμένο μήνα, εντοπίστηκε στο δείγμα του η ουσία λετροζόλη, που είναι μια ορμόνη και βρίσκεται στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών.

Στην ίδια κατηγορία (62κ.) ο Αζέρος Βαλεντίν Χριστόφ που ήταν 3ος στο ζετέ και το συνόλο, ανιχνεύθηκε θετικός στην ουσία ναδρολόνη. Ο Χριστόφ μόλις είχε ολοκληρώσει διετή ποινή (2013-2015). Ο επίσης Αζέρος, Ελκάν Αλιγκουλιζάντα που έκανε την έκπληξη παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο στο ζετέ των 77κ. σηκώνοντας από το δεύτερο γκρουπ(!), ανιχνεύτηκε και αυτός με ναδρολόνη. Οι δύο Αζέροι αρσιβαρίστες ήταν μεταξύ των συνολικά 18 της χώρας που είχαν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό το 2011 για χρήση τεστοστερόνης. Η ποινή τους έληξε στις 9 Σεπτεμβρίου και έτσι κατάφεραν να αγωνιστούν στο παγκόσμιο που διεξήχθει τον περασμένο μήνα.

Στη λίστα των «θετικών» του Χιούστον, υπάρχει και γυναίκα από το Αζερμπαϊτζάν. Η Σιλβίγια Αγκέλοβα, η οποία και αυτήν υπήρξε τιμωρημένη, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση τεστοστερόνης, αλλά και ναδρολόνης!

Στην ομοσπονδία του Αζερμπαϊτζάν είχε επιβληθεί πρόστιμο 500.000 δολαρίων και μαζί με τη Βουλγαρία, αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια χώρα χρήσης απαγορευμένων ουσιών στην άρση βαρών.

Οι υπόλοιποι τρεις αθλητές που βρέθηκαν θετικοί στο Χιούστον είναι, ο Ουμούρμπεκ Μπαζαρμπάγιεφ (Τουρκμενιστάν), Γκενάντι Ντουντόγκλο (Μολδαβία) και Μανσούρ Αμπντουλαραχίμ Αλ Σαλίμ (Σαουδική Αραβία).













Πηγή: sportsfeed.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου