Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Χρυσός ο Παγκαλίδης και αργυρός ο Σωτηριάδης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι έλληνες παλαιστές από το 1ο Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης παμπαίδων και παγκορασίδων ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης που φιλοξενήθηκε στην πόλη Senta της Σερβίας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.


Η χώρα μας στην διοργάνωση με συμμετοχή 10 χωρών της Βαλκανικής εκπροσωπήθηκε από 5 αθλητές, τους Παγκαλίδη Ηλία και Γιώργο Σωτηριάδη από τον ΠΑΟΚ, καθώς και τους Γκίρνη Γιώργο, Δασκουλίδη Νικόλαο και Καλαϊτζή Δημήτρη από τους Ολύμπιους Κατερίνης, με προπονητές τους Γιάννη Παγκαλίδη και Κώστα Παπακωνσταντίνου αντιστοίχως, ενώ το σώμα της διαιτησίας εκπροσωπήθηκε από την Παυλίνα Γεωργίου.

Τα δύο μετάλλια για την χώρα μας ήρθαν από τους αθλητές του Π.Α.Ο.Κ., Ηλία Παγκαλίδη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 85 κιλών στο στυλ της ελληνορωμαϊκής και Γιώργου Σωτηριάδη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο στα 66 κιλά και αυτός στο στυλ της ελληνορωμαϊκής.

Οι αθλητές των Ολυμπίων παρότι μας έχουν συνηθίσει σε μετάλλια αρκέστηκαν στις παρακάτω θέσεις:

Γιώργος Γκίρνης, 12ος στα 66 κιλά ελληνορωμαϊκής

Νίκος Δασκουλίδης, 7ος στα 76 κιλά ελληνορωμαϊκής

Δημήτρης Καλαϊτζής, 5ος 85 κιλά ελληνορωμαϊκής

Το επίπεδο ήταν πολύ καλό, όπως δήλωσαν οι προπονητές της ελληνικής αποστολής, καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή αθλητών κάτι που η UWW φαίνεται πως έλαβε υπόψη και από το 2016 οι Βαλκανικοί Αγώνες πάλης θα μπουν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμά της.






Πηγή: palema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου