Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τουλάχιστον ένα εισιτήριο…

Η παγκόσμια ομοσπονδία ταε κβον ντο, επισημοποίησε τις Ολυμπιακές προκρίσεις των 48 αθλητών και αθλητριών που προέκυψαν από τις παγκόσμιες κατατάξεις και πλέον έχουν απομείνει τα εισιτήρια των Προολυμπιακών τουρνουά. Το ευρωπαϊκό διεξάγεται περίπου σε δύο εβδομάδες και η Ελλάδα ελπίζει σε μία τουλάχιστον πρόκριση.


Όπως ανακοίνωσε η ελληνική ομοσπονδία, την ελληνική αποστολή για τους αγώνες που θα γίνουν 16-17 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, αποτελούν οι Σιμιτής (58κ.), Γκόλτσιος (+80), Κούτσου (49κ.) και Ασπρογέρακα (57κ.). Η τελευταία είναι και η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδα για πρόκριση στο Ρίο. Να μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πριν ακόμα συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας της, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Για να καταφέρει η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ένα άθλημα που έχει φέρει ουκ ολίγες διακρίσεις, πρέπει να πάρουν οι αθλητές μας, μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις που έχουν απομείνει στην Ευρώπη για κάθε κατηγορία.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά, πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία που διοργανώνει το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά, είναι απόλυτα ελεγχόμενη από την Ελλάδα. Με πρόεδρο τον Θανάση Πραγαλό και τα 3/6 του συμβουλίου να είναι Έλληνες και ένα Κύπριος, το παρασκήνιο είναι με το μέρος μας. Αν και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και θα θεωρηθεί έκπληξη ελληνική πρόκριση, υπάρχει αισιοδοξία για τουλάχιστον μία κάρτα, έστω και μέσω της διαδικασίας των wild cards. Έτσι και αλλιώς μέχρι της 15 Ιανουαρίου, οι ομοσπονδίες θα πρέπει να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Με πέντε συμμετοχές η Ασπρογέρακα!
Η παγκόσμια κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες βγαίνει από το άθροισμα των βαθμών που έχουν συγεντρώσει οι αθλητές από το 2012 μέχρι και το 2015. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα μπορούσαν να βρίσκονται αρκετά ψηλότερα αν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε περισσότερους αγώνες για να συλλέξουν περισσότερους βαθμούς. Δυστυχώς όμως η πολιτική της ομοσπονδίας είναι τέτοια που δεν βοηθάει καθόλου τους αθλητές, καθώς καλύπτει τα έξοδα μόνο όσων αθλητών κατακτήσουν μετάλλιο και τους τα δίνει μετά τον αγώνα. Οπότε, όποιος αθλητής ή αθλήτρια δεν μπορεί να πληρώσει από την τσέπη του για να αγωνιστεί στο εξωτερικό, πολύ απλά δεν αγωνίζεται.

Για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη, η Ασπρογέρακα αγωνίστηκε σε πέντε από τους 48 αγώνες! Είναι προφανές πως η Ελληνίδα πρωταθλήρια που είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία των γυναικών, θα ήταν αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία αν μπορούσε να κάνει ακόμα δέκα αγώνες. Από τους υπόλοιπους της Εθνικής ομάδας, η Κούτσου είχε 13 αγώνες, ο Σιμιτσής 12 και ο Γκόλτσιος οκτώ.

Οι κατατάξεις
Ο Γιώργος Σιμιτσής, στην κατηγορία των 58 κιλών βρίσκεται στο Νο34 της Ολυμπιακής κατάταξης, έχοντας από πάνω του, τον Ισπανό Τορτόσα Καμπρέρα (Νο13), τον Ρώσο Ντενίσοφ (Νο18) τον Γάλλα Σελαμουτού (Νο22), τον Μολδαβό Ντιμιτρόφ (Νο26), τον Αζέρο Αλίγεφ (Νο28), τον Βρετανό Κάτερ (Νο32) και τον Σέρβο Γκλάντοβιτς (Νο33).

Ο Κώστας Γκόλτσιος βρίσκεται στο Νο52 και από πάνω του είναι ο Γερμανός Βόντζιχ (Νο7), ο Βρετανός Τσο (Νο9), ο Ρώσος Λάριν (Νο12), ο Κροάτης Γκόλετς (Νο14), ο Λευκορώσος Σίλα (Νο17), ο Ιταλός Μπασίλε (Νο18), ο Σλοβένος Τραΐκοβιτς (Νο21), ο Ισπανός Γκόμεζ (Νο22), ο Τούρκος Σαρί (Νο26), ο Ολλανδός Βανρόι (Νο30) και ο Πολωνός Χατόφσκι (Νο39).

Στην κατηγορία των 49 κιλών στις γυναίκες, η Γιάννα Κούτσου βρίσκεται στο Νο36. Σε υψηλότερες θέσεις από την Ελληνίδα βρίσκονται εννέα Ευρωπαίες, μεταξύ αυτών και η Κύπρια Κυριακή Κουτούκη στο Νο16 η οποία έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης. Οι υπόλοιπες είναι, η Ισπανίδα Ενρίκε (Νο12), η Ουκρανή Ρομολντάνοβα (Νο13), η Τουρκάλα Γιλντιρίμ (Νο14), η Σερβίδα Μπογκάνοβιτς (Νο18), η Αζέρα Αμπακάροβα (Νο19), η Βρετανίδα Μάντοκ (Νο20), η Ρωσίδα Ιγκουμένοβα (Νο22) και η Γαλλίδα Μουσταφά (Νο23).

Στα 57 κιλά, η Ανδριάνα Ασπρογέρακα βρίσκεται στο Νο55 έχοντας σε υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις 14 αθλήτριες, με την Κύπρια Δέσποινα Πιλαβάκη να βρίσκεται στο Νο33. Σε υψηλότερες θέσεις από Ευρώπη είναι και η Γαλλίδα Λιμπόριο (Νο8), η Γερμανίδα Φρόεμινγκ (Νο11), η Κροάτισα Ζούμπτσιτς (Νο16), η Τουρκάλα Γιάνγκιν (Νο17), η Ελβετίδα Μπετζόλα (Νο21), η Ουγγαρέζα Κότσις (Νο23), η Φινλανδή Μικόνεν (Νο26), η Σερβίδα Γκλάντοβιτς (Νο29), η Ρωσίδα Κιμ (Νο30), η Πορτογαλίδα Κούνα (Νο32), η Βελγίαδα Ασεμανί (Νο39), η Αζέρα Αγκακισέγιεβα (Νο48) και η Ουκρανή Γιακόβλεβα (Νο51).

Τα μέχρι στιγμής εισιτήρια στις κατηγορίες των Ελλήνων
Οι πρώτες προκρίσεις, από 24 για κάθε φύλο που αντιστοιχούν σε έξι για κάθε κατηγορία, δόθηκαν ήδη, μετά το τέλος του γκραν πρι του Μεξικού και είναι οι έξι κορυφαίοι στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην κατηγορία του Σιμιτσή (58κ.) έχουν ήδη προκριθεί:
Τάε Χουν Κιμ (Νότια Κορέα)
Φαρζάν Ασουρζαντέχ Φαλάχ (Ιράν)
Ρούι Μπραγκάνσα (Πορτογαλία)
Λέβεντ Τουνκάτ (Γερμανία)
Σέζαρ Ροντρίγκεζ (Μεξικό)
Σι Μοχάμεντ Κετμπί (Βέλγιο)
Συν έναν Βραζιλιάνο

Στην κατηγορία του Γκόλτσιου (+80κ.) έχουν ήδη προκριθεί:
Ντμίτρι Σόκιν (Ουζμπεκιστάν)
Ράντικ Ισάιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Σαζάντ Μαρντανί (Ιράν)
Άντονι Ομπαμέ (Γκαμπόν)
Εμπάρ Εντιαγέ (Γαλλία)
Ντονγκ Μιν Τσα (Νότια Κορέα)
Συν έναν Βραζιλιάνο

Στην κατηγορία της Κουτσού (49κ.) έχουν ήδη προκριθεί: Ζίνγκουε Βου (Κίνα)
Λουσίτζα Ζανίνοβιτς (Κροατία)
Γιασμίνα Αζιέ (Γαλλία)
Πανιπάκ Γουόνγκπατανικ (Ταϊλάνδη)
Σο Χούι Κιμ (Νότια Κορέα)
Ίτζελ Μανιάρεζ (Μεξικό)

Στην κατηγορία της Ασπρογέρακα (57κ.) έχουν ήδη προκριθεί: Τζέιντ Τζόουνς (Βρετανία)
Έυα Κάλβο Γκόμεζ (Ισπανία)
Χενταγιά Μάλακ (Αίγυπτος)
Μάγιου Χαμάντα (Ιαπωνία)
Άνα Ζανίνοβιτς (Κροατία)
Νικίτα Γκλάσνοβιτς (Σουηδία)
















Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου