Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

100 πολύτιμους βαθμούς «χάρισε» ο Μουστόπουλος

Μπορεί να μην πανηγύρισε κάποιο μετάλλιο ο Ρόμαν Μουστόπουλος στο Τόκιο, ωστόσο η κατάκτηση των 100 βαθμών, εξασφαλίζουν στην Ελλάδα, σε μεγάλο ποσοστό, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην κατηγορία των 81 κιλών.


Ο Έλληνας τζουντόκα ξεκίνησε τους αγώνες του με νίκη επί τους Ισπανού Άντριαν Λορένζο Νασιμέντο, τον οποίο απέκλεισε με γιούκο. Με τον ίδιο τρόπο απέκλεισε και τον Λετονό Κονσταντίνς Οβτσινίκοβς. Στον τελικό του ομίλου, κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Γεωργιανό Αβταντίλι Τσρικισβίλι από τον οποίο έχασε με ίπον. Την πρόκριση στον τελικό των ρεπεσάζ, ο Έλληνας τζουντόκα την πήρε με ίπον επί του Καζακστανού Αντλέτ Μισίν.

Στη συνέχεια βρέθηκε απέναντι του ο Ιάπωνας Tακανόρι Ναγκάσε, παγκόσμιος πρωταθλητής φέτος στην κατηγορία των 81 κιλών και Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη.
Στο παιχνίδι αυτό ο Μουστόπουλος ηττήθηκε με ίπον, όμως πήρε 100 βαθμούς για την πέμπτη θέση που κατέκτησε και πλέον η Ελλάδα είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, στην κατηγορία των 81 κιλών.

Στην κατηγορία των 73 κιλών, ο Γιώργος Αζωίδης, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ισπανό Κιγόσι Ουεμάτσου, χάνοντας τον αγώνα στις ποινές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου