Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τουλάχιστον ένα εισιτήριο…

Η παγκόσμια ομοσπονδία ταε κβον ντο, επισημοποίησε τις Ολυμπιακές προκρίσεις των 48 αθλητών και αθλητριών που προέκυψαν από τις παγκόσμιες κατατάξεις και πλέον έχουν απομείνει τα εισιτήρια των Προολυμπιακών τουρνουά. Το ευρωπαϊκό διεξάγεται περίπου σε δύο εβδομάδες και η Ελλάδα ελπίζει σε μία τουλάχιστον πρόκριση.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές Α.μ.ε.Α. για το 2015

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή (εκπροσώπησε την κυβέρνηση), του α` αντιπροέδρου της Βουλής, Τάσου Κουράκη, του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, του βουλευτών Πέτρου Κωνσταντινέα, Γιώργου Πάντζα και Σοφίας Βούλτεψη, εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων (Μιχάλης Κατρίνης, Βαγγέλης Γείτονας, Δημήτρης Αδόριαστος), του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της ΕΘΝΟΑ, Ισίδωρου Κούβελου, της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της πρέσβειρας Αθλητισμού, Ανοχής, Ευ Αγωνίζεσθαι και προέδρου του ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα, Κατερίνας Παναγοπούλου, του γγΑ, Ιούλιου Συναδινού, της προέδρου του ΣΕΟ, Βούλας Κοζομπόλη, δημάρχων (Σταύρος Τζουλάκης, Τίνα Καφατζάκη), πρέσβεων (Μασούο Νισιμπαγιάσι, Χιο Μινγκ Γιουνγκ), εκπροσώπων αναπηρικών φορέων (Κώστας Γάργαλης, Γιάννης Λυμβαίος, Μιχάλης Κοροναίος, Θανάσης Βίγλας, Γρηγόρης Μούσιος), της διευθύντριας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εκπροσώπων ομοσπονδιών κ.α., πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η βράβευση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και προπονητών για το 2015.

Μετονομασία της Ε.Ο.Φ.Π. σε ΕΛ.Ο.Π.

Σε Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.) μετονομάστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.) με την υπ’ αριθμό 21/2015 διαταγή τροποποίησης του καταστατικού, κατόπιν αιτήματος της Ε.Ο.Φ.Π. προς το πρωτοδικείο Αχαρνών.

Έτσι έχει διαμορφωθεί -μέχρι στιγμής- η κάρτα αγώνων του «Cage Survivor: New Blood 2»

Όπως είναι ήδη γνωστό, στις 17 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στον κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», στον Ασπρόπυργο, το «Cage Survivor: New Blood 2». Για άλλη μια φορά οι μάχες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο κλουβί της διοργάνωσης είναι δυνατές και αναμένεται να δώσουν εντυπωσιακό θέαμα.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Δύο μετάλλια και 10 πέμπτες θέσεις για την ΕΤΑΝΕ μέσα στο 2015

Δύο χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών του Τσέλιαμπινσκ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών/νέων γυναικών του Βουκουρεστίου, καθώς και συνολικά 10 πέμπτες θέσεις στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ήταν ο απολογισμός για τους συλλόγους της ΕΤΑΝΕ μέσα στο 2015.

Η Ρωσία στηρίζει την αθωότητα του Λόβτσεβ

Η ρωσική ομοσπονδία άρσης βαρών, αποφάσισε να στηρίξει τον Αλεξέι Λόβτσεβ, ζητώντας την εξέταση του δεύτερου δείγματος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς επίσης και ανεξάρτητη ακρόαση από την παγκόσμια ομοσπονδία αποσυνδέοντας τη δική του περίπτωση από τις υπόλοιπες.

Αλλαγή ημερομηνίας για το «Boxing Prive»

Για τις 6 Μαρτίου μεταφέρεται το «Boxing Prive», σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής. Αρχικά είχε οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής η 31η Ιανουαρίου, ωστόσο, επειδή εκείνο τον μήνα θα πραγματοποιηθούν πολλά events, αποφασίστηκε αλλαγή ημερομηνίας.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Κινδυνεύει να μείνει εκτός Ολυμπιάδας η Ρωσία

Μπορεί στο στίβο οι Ρώσοι να καταφέρουν τελικά να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο, κινδυνεύουν όμως να μείνουν εκτός στην άρση βαρών χάνοντας σημαντικό αριθμό μεταλλίων.

Κλεομήδης: ο πυγμάχος που αμαύρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες

O πυγμάχος Kλεομήδης καταγόταν απ την Αστυπάλαια. Ήταν ένας μεγαλόσωμος και σπουδαίος αθλητής, όμως ένα θλιβερό περιστατικό αμαύρωσε την εικόνα του. Ανάμεσα σε πολλές αθλητικές αναμετρήσεις που είχε πάρει μέρος συμμετείχε και στην 71η Ολυμπιάδα στην Ολυμπία, το 496 π.Χ. Στον αγώνα πυγμαχίας είχε αντίπαλο τον Ίκκο από την Επίδαυρο. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, αλλά ο Κλεομήδης ήθελε να νικήσει με κάθε τρόπο.

Η αληθινή ζωή του Τσάκι Τσαν είναι καλύτερη και από σενάριο

Ο πατέρας του Τσάκι Τσαν, Τσαρλς, ήταν κατάσκοπος για την κινέζικη κυβέρνηση. Γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του, Λι Λι, όταν τη συνέλαβε για εμπόριο οπίου. Η Λι Λι φορούσε ένα μπλε λουλούδι στα μαλλιά της, που τότε στην Κίνα σηματοδοτούσε τον θάνατο του συζύγου και των παιδιών της. Όταν το είδε ο Τσαρλς την άφησε να φύγει και της έδωσε πίσω το όπιο. 

Η ιστορία του «Mr Miyagi»

Ο ηθοποιός που έγινε διάσημος ως ο ειδικός πολεμικών τεχνών, Mr Miyagi, πίστευε για τα πρώτα 11 χρόνια της ζωής του ότι δεν θα περπατήσει ποτέ. Γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1932 στην Καλιφόρνια, από μετανάστες γονείς. Σε ηλικία δύο ετών διαγνώστηκε με φυματίωση του νωτιαίου μυελού και πέρασε τα επόμενα εννιά χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία της Καλιφόρνια.

Αρναούτης : «Στις 19 Μαρτίου παίζω στην Ελλάδα» (video)

Ο Μιχάλης Αρναούτης μίλησε στην κάμερα του «Pro Boxing Challenge» στα πλαίσια της δεύτερης φάσης των αγώνων.

Ηττήθηκαν Χατζηχρόνογλου και Κακουμπάβας

Δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους οι Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου και Μελέτης Κακουμπάβας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη διοργάνωση «Hurricane», που διεξήχθη χθες (27/12) στην Ρωσία.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«Ντάνιελ»: Ο Karate Kid που έμεινε στα αζήτητα. ..

Ο Ραλφ Μάτσιο, ο ηθοποιός που συνδέθηκε άρρηκτα με την ταινία «Karate Kid», δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που όλοι περίμεναν. Η οικογένειά του ήταν πάντα η προτεραιότητα του και η κινηματογραφική του καριέρα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1961, γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 53.

Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες παγκόσμιος πρωταθλητής

Τελικά οι Ρώσοι δε βάζουν μυαλό. Χθες η παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών ανακοίνωσε πως και ο Αλεξέι Λόβτσεβ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Ο Ηλιάδης παραμένει ένας υπερήρωας του τζούντο»

Τον πιο δημοφιλή τζουντόκα στον πλανήτη ανάδειξε το Νο 1site στον κόσμο με εξειδίκευση στο τζούντο. Η μέτρηση έγινε βάση τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Τέντι Ρινέρ και Ηλίας Ηλιάδης είναι οι παγκόσμιοι σταρ.

«Χριστουγεννιάτικο δώρο» για Καλλίστη

Μια μεγάλη ευκαιρία δόθηκε στον αθλητή του «Diamond Camp», Μανώλη Καλλίστη. Ο Έλληνας αθλητής θα εκπροσωπήσει,  για πρώτη φορά την Ελλάδα, στην κορυφαία και φημισμένη ιαπωνική διοργάνωση «RISE», που θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών η Ανανιάδου

Δυστυχώς δεν κλείνει με καλό τρόπο η χρονιά για την άρση βαρών καθώς έγινε γνωστό πως μεταξύ των 24 θετικών δειγμάτων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χιούστον, υπάρχει και ένα ελληνικό.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

1o Διεθνές Τεχνικό Πρωτάθλημα (ΠΟΥΜΣΕ) 2016

H ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ) διοργανώνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το 1ο διεθνές τεχνικό πρωτάθλημα (ΠΟΥΜΣΕ) 2016.

«Λένε ότι είναι επαγγελματίες, ενώ δεν έχουν ιδέα»

Για το παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ κόντρα στην Έφη Παντέλογου σε διοργάνωση της IPMTA, με τη νικήτρια να παίρνει  το εισιτήριο για παγκόσμια ζώνη της ομοσπονδίας στο Ντουμπάι, μίλησε στο ufight.gr η Φανή Πελούμπη.

Δυνατές αναμετρήσεις στο «Gods of war 7»

Δυο ακόμα παιχνίδια προστέθηκαν στην κάρτα αγώνων του «Gods of war 7», που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου στο ΔΑΙΣ. Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο στυλ του Κ-1 και στις κατηγορίες των 72 και 80 κιλών αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο κατηγορίες που πάντα έρχονται στο επίκεντρο των επαγγελματικών διοργανώσεων.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

1ο Διεθνές Σεμινάριο Τεχνικών Πρωταθλημάτων (ΠΟΥΜΣΕ)

H Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό, προκηρύσσουν τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Σεμιναρίου Τεχνικών Πρωταθλημάτων (ΠΟΥΜΣΕ) με την εξής θεματολογία: Αγωνιστικό Πούμσε (πράξη), Κανονισμοί Αγώνων, Θεωρία και προετοιμασία αθλητών-αθλητριών για το 1ο Ανοιχτό Τεχνικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2016, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Με επιτυχία διεξήχθη το «Κύπελλο Χριστουγέννων Πάλης»

Με την συμμετοχή τεσσάρων σωματείων διεξήχθη την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το «Κύπελλο Χριστουγέννων Πάλης».

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Η ομάδα του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς.

Η χρονιά ξεκινά στο «C.S. Fight Night : New Blood 2» για τον Σαββίδη

Μέτα από σχεδόν έξι μήνες το ελληνικό κοινό θα έχει τη χαρά να δει και πάλι τον Αλέξη Σαββίδη να αγωνίζεται.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης»

Τη μνήμη του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη της πάλης Παναγιώτη Ποικιλίδη τιμούν οι κάτοικοι της περιοχής του Κολχικού, δίνοντας στο νεοϊδρυθέντα παλαιστικό σύλλογο το όνομά του.

Σιδερένια η Πρεβολαράκη

Απόλυτα υγιής και έτοιμη να διεκδικήσει τη δεύτερη παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Μαρία Πρεβολαράκη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη.

Τετράδα φωτιά στο «Gods of war 7»

Μια δυνατή τετράδα στο στυλ του Muay Thai  θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στις 24 Ιανουαρίου στο ΔΑΙΣ, στο Μαρούσι, εκεί όπου θα διεξαχθεί το «Gods of war 7».

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Θα δούμε κάτι διαφορετικό από τον καταξιωμένο Mr Scorpion!»

Ο Γιάννης Παπαλινάρδος μίλησε στο scorpionnight.gr και στον Νότη Καμπέρη για τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα, την οικονομική κρίση, καθώς και το σεμινάριο που θα δώσει ο Γιώργος Σαριδάκης στην Γαστούνη στις 20 του μήνα.

Η ιστορία της πάλης ζωντανεύει ξανά...

Εικόνες από τα Ορλωφικά, την Ελληνική Επανάσταση και τη σύγχρονη ελληνική πολιτική και αθλητική ιστορία αναδύονται μέσα από τη βιογραφία του Γιώργου Ζερβίνη. Του Ελληνα παλαιστή, η ιστορία του οποίου αγγίζει τον θρύλο και συνδέεται με την αναγέννηση των βαρέων αθλημάτων στη χώρα μας.

Βράβευση του ΑΠΣ Τρίκαλα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Βραβεύτηκε ο ΑΠΣ Τρίκαλα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διοργάνωση διαδραστικών events για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2015.

Κυρίαρχοι Αμύνταιο και Ν. Φιλαδέλφεια

Με θριαμβευτές, στους άνδρες τον γηπεδούχο Φίλιππο Αμυντάιου και στις γυναίκες τον Όμιλο Τζούντο Νέας Φιλαδέλφειας, ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο.

«Εγκαταλείψαμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα»

Ο ReZzka Lightning Cecxladze δεν κατάφερε χθες να κατακτήσει τη ζώνη της οκτάδας του «The Battle 15 by STOIXIMAN.GR», καθώς στον τελικό ηττήθηκε από τον  Θανάση Κουκουφίκη με ΚΟ.

Τα αποτελέσματα της main card του «The Battle 15 by STOIXIMAN.GR»

Με επιτυχία διεξήχθη χθες (20/12) το «The Battle 15 by STOIXIMAN.GR»στο κατάμεστο Κλειστό του Tae Kwon Do στο Π.Φάληρο.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Μια μάχη διαφοράς 197 κιλών, με απρόσμενο νικητή

Μια μάχη μεταξύ δυο αθλητών που σίγουρα δεν βλέπουμε συχνά… Δυο μαχητές… Ένας… 273 κιλά και ο άλλος… 76 κιλά…

Τα καλύτερα Knockouts στο Taekwondo (video)

Το Taekwondo είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και μια από τις πιο διαδομένες παγκοσμίως.  

Το οριστικό αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Φ.Π. για το 2016

Το τελικό σχέδιο του αγωνιστικού προγράμματος για το ημερολογιακό έτος του 2016 για όλες της ηλικιακές κατηγορίες και στα τρία στυλ Ολυμπιακής πάλης, ανακοίνωσε ηΕ.Ο.Φ.Π..

Σήμερα το «The Battle 15 by STOIXIMAΝ.GR» - Kάρτα αγώνων

Έφτασε η μεγάλη μέρα…  Σήμερα θα πραγματοποιηθεί  η 15η διοργάνωση του «The Battle by STOIXIMAΝ.GR», στο κλειστό του taekwondo στο Π. Φάληρο. Η κάρτα αγώνων, για άλλη μια φορά, πολύ δυνατή και το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό.

Ήττα με καλή εμφάνιση για Σαββίδη

Δεν τα κατάφερε ο Αλέξης Σαββίδης κόντρα στον Κostadin Enev, από τον οποίο και ηττήθηκε με απόφαση σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο  της διοργάνωσης «SFC 1».

Χρυσός ο Παγκαλίδης και αργυρός ο Σωτηριάδης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι έλληνες παλαιστές από το 1ο Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης παμπαίδων και παγκορασίδων ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης που φιλοξενήθηκε στην πόλη Senta της Σερβίας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η προεθνική για το ευρωπαϊκό

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Φορντ της Νορβηγίας 10-18 Απριλίου 2016, θα δοθούν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν απομείνει. Εκεί η Ελλάδα θα διεκδικήσει τουλάχιστον δύο θέσεις.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Αύριο (19/12) στο Αμύνταιο το πανελλήνιο ανδρών/γυναικών

Με τη συμμετοχή περίπου 160 αθλητών και αθλητριών, διεξάγεται αύριο στο Αμύνταιο, η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση του τζούντο για το 2015 και συγκεκριμένα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών. Οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 09:00.

Δυνατό ζευγάρι στο «Gods of war 7»

Ακόμα ένα δυνατό ζευγάρι προστέθηκε στην κάρτα αγώνων του «Gods of war 7», που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου στο «ΔΑΙΣ».

Το χάρισμα του να είσαι αθλητής

Πολύ περισσότερο από τις δεξιότητες, η πίστη και η επιμονή είναι τα μεγαλύτερα προσόντα ενός αθλητή με τα οποία θα ξεπεράσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας για να φτάσει στον τελικό του στόχο.

Με τέσσερις στην Κωνσταντινούπολη

Στις 16-17 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά τάε κβον ντο, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν τέσσερις αθλητές και συγκεκριμένα,  δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Επτά κρούσματα ντόπινγκ στο παγκόσμιο

Επτά αθλητές μεταξύ των οποίων και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 62 κιλά, Βορειοκορεάτης Ουν Γκουκ Κιμ, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που έγινε τον περασμένο μήνα στο Χιούστον.

Προπονητικό κλιμάκιο Πούμσε στην Αθήνα θα λειτουργήσει η ΕΤΑΝΕ

Προπονητικό κλιμάκιο Πούμσε στην Αθήνα στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων (ηλικίες: 10-14 ετών) & Εφήβων-Νεανίδων (ηλικίες 15-17 ετών) θα λειτουργήσει η Ενωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του PART 1 του THE BATTLE 15‏ by STOIXIMAN.GR

Aπό πολύ νωρίς αναμένεται να είναι γεμάτο το Ολυμπιακό Κέντρο Τάεκβοντο στο Π. Φάληρο την ερχόμενη Κυριακή (18/12), καθώς oι μάχες θα ξεκινήσουν στις 16:00 το μεσημέρι και η πυγμαχική οχτάδα στις 16:30!

Respect του «The Battle» σε Λιναρδάτου

Μία σπουδαία αθλήτρια θα τιμήσει το «THE BATTLE» στην 15η διοργάνωσή του, που θα πραγματοποιηθεί  αυτή την Κυριακή (20/12) στο Κλειστό του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο.

Σήμερα οι αγώνες των Σαββίδη, Σίνη και Πουρνάρη στη Βουλγαρία

Έφτασε η μέρα (18/12) όπου οι Σαββίδης, Σίνης και Πουρνάρης θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στην Βουλγαρία, στο πλαίσιο  της διοργάνωσης «SFC 1».