Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η απάντηση του Μανώλη Λαβδάκη στο κείμενο του κ. Στεφανόπουλου

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί μια κόντρα μεταξύ της πλευράς της Χριστίνας Λιναρδάτου και του Σ.Ε.Π., σε ό, τι αφορά το κλείσιμο της σημαντικής αυτής μάχης της Ελληνίδας αθλήτριας στο Βέλγιο, όπου θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο της W.B.C..


Η πλευρά της πρωταθλήτριά μας αναφέρει πως ο Σ.Ε.Π. δεν είχε καμία ανάμειξη στις διαπραγματεύσεις και στο κλείσιμο του πολύ σημαντικού αυτού αγώνα και ότι η Λιναρδάτου θα συμμετάσχει με εγκεκριμένη πυγμαχική άδεια (boxing licence) από  τη  δομινικανή ομοσπονδία επαγγελματικής πυγμαχίας.

Χθες με κείμενό του ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Στεφανόπουλος, ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ ένα κείμενο, στο οποίο δίνει τη δική του άποψη για το θέμα.

Την απάντησή του στο κείμενο αυτό, έδωσε ο προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Μανώλης Λαβδάκης, λέγοντας πως η επαγγελματική πυγμαχία χαρακτηρίζεται από ατομικότητα και ότι δεν 
τίθεται εθνικό θέμα.  

Αναλυτικά:

« Eνταξει Γιωργο,θα σου απαντησω αφου μου το ζητας με τοσο ευγενικο τροπο...αλλα παραλληλως με προκαλεις να το κανω δημοσια. Απο το χρηματικο ποσο των 8.500euro ο σεπ απαιτησε 1200euro. Δηλαδη το 15% με προφορικη επικοινωνια δια τηλεφωνου και οχι με καποιο επισημο εγγραφο ως οφειλε σαν σοβαρη ομοσπονδια που υποτιθεται πως ειναι. Αντιθετως η WBC, για την οποια αγωνιζομαστε, απαιτησε με γραπτο συμβολαιο, το οποιο υπεγραψα ΧΩΡΙΣ να κανω χρηση της καρτας του σεπ οπως ψευδως ισχυριζεσαι,μολις το 3% του ποσου δηλαδη 255euro.Και μου ακουγεται λογικο διοτι παιζουμε για τη ζωνη της.Εγω ως μανατζερ αλλα και προπονητης της λιναρδατου θα παρω 33+10=43% το υπολοιπο ειναι της αθλητριας. Δεν απαιτησα ΠΟΤΕ τιποτα απο τον σεπ,το παραδεχομαι δημοσια ουτε εχω αναγκη το κυρος της ομοσπονδιας σας. ο Αγιος Δομινικος εχει βγαλει 4 παγκοσμιες πρωταθλητριες επ. πυγμαχιας και πανω απο 20 παγκοσμιους πρωταθλητες γνωστους σε ολους οσους ασχολουνται με το επαγγελματικο μποξ. Οι αδειες που κατεχω τοσο ως προπονητης οσο και ως μανατζερ επ. πυγμαχιας ειναι απο εκει και δεν επιδεχονται καμια αμφισβητηση.. Και δεν νομιζω οτι εχεις βρεθει στα μεγαλα σαλονια της επ. πυγμαχιας,εχεις παιξει και εχεις νικησει οσο εγω ημουν μωρο ακομη γιατι απο οσο γνωριζω δεν αγωνιστηκες ποτε ως επαγγελματιας πυγμαχος.Η ερασιτεχνικη σου πορεια ειναι γνωστη. Αξιοσεβαστη,με πολλες διακρισεις και μεταλλια. Το αναγνωριζω και το σεβομαι απολυτα αλλα, αλλο το ενα και αλλο τ΄ αλλο. Και συγνωμη αν πηγα να σας βαλω σε εξοδα αθελα μου. Σκεφτηκα απλα οτι αν ο ΣΕΠ με χρονο ζωης δυο χρονια σαν ομοσπονδια βρισκοταν διπλα στη μελλοντικη παγκοσμια πρωταθλητρια και την εκπροσωπουσε σε ενα τοσο σπουδαιο γεγονος θα ηταν καλο για την επ. πυγμαχια στην ελλαδα απο πολλες αποψεις. Τωρα αν μετα απο ολα αυτα γελαει ο κοσμος μαζι μου θα ειναι μαλον λογω αγνοιας και οχι για καποιον αλλο λογο. Και επιτρεψε μου να κανω μια διευκρινηση,ο επαγγελματιας πυγμαχος ειναι ανεξαρτητος απο οτιδηποτε πλην των συμβολαιων που εχει υπογραψει ειτε με μανατζερ ειτε με καποιον προμοτερ. Βγαζει καρτες να πυγμαχησει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στον κοσμο πληρωνοντας τη σχετικη συνδρομη του. Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε. Και κατι τελευταιο πριν κλεισω....οι δασκαλοι σε αυτη τη χωρα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ολοι οι αλλοι χαρακτηριζονται απλα προπονητες. Το λεω αυτο γιατι εχω την τιμη να συνεργαζομαι και να συναναστρεφομαι καθημερινα με εναν τετοιο ανθρωπο ο οποιος ειναι πραγματικος Δασκαλος,το Κο Γιωργο Καπανταιδακη.Mε συγχωρεις για το υφος μου αλλα οι αληθειες πρεπει να λεγονται».


Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Η επαγγελματική πυγμαχία χαρακτηρίζεται από ατομικότητα, από προσωπικό αγώνα, τόσο του πυγμάχου όσο και του επιτελείου που βρίσκεται πίσω του. Δεν τίθεται θέμα εθνικό. Αν ήταν έτσι θα παίζαμε με την εθνική ομάδα ερασιτεχνικής πυγμαχίας για να τιμήσουμε τα χρώματα της Ελλάδας. Η Λιναρδάτου δεν αγωνίζεται ούτε για τον Δομίνικο ούτε για την Ελλάδα, αλλά αποκλειστικά για την πάρτη της. Και κανείς δεν ρώτησε πόσες χιλιάδες ευρώ έχω ξοδέψει για να φθάσει ως εδώ η Λιναρδατου και να διεκδικήσει το μεγαλύτερο τίτλο επαγγελματικής πυγμαχίας του κόσμου!!!
Καλή συνέχεια και σε σας, εύχομαι τα καλύτερα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου