Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μοσέν Παριγιαέι: "Με ψυχή και μυαλό στην Βραζιλία η Περβολαράκη"

Βρίσκεται στο πλευρό της Μαρίας Πρεβολαράκη εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Μοσέν Παριγιαέι, μέλος του προπονητικού τιμ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, έχει ζήσει από πολύ κοντά όλες τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές της. Από τα μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό της που την άφησε αρκετούς μήνες εκτός δράσης, μέχρι και την πρόσφατη πρόκρισή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρακτορείο Sports παραδέχεται ότι η Πρεβολαράκη πήρε το «εισιτήριο» για Βραζιλία παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση στα προολυμπιακά τουρνουά, ενώ όσον αφορά στο Ρίο εκτιμά ότι η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ έχει την εμπειρία αλλά και τις δυνατότες για να είναι στα μετάλλια της κατηγορίας της.


    «Έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά τα προβλήματα και δουλεύουμε σκληρά για τη νέα μεγάλη πρόκληση της Μαρίας: τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Διαθέτει την εμπειρία από μεγάλους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και των Ολυμπιακών, αφού ήταν παρούσα στο Λονδίνο. Καταλαβαίνω ότι η αγωνία της είναι μεγάλη, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε προς το Ρίο, αλλά γνωρίζω πως την στιγμή που θα βρεθεί πάνω στην παλαίστρα, θα ξεχάσει τα πάντα και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να πάρει ότι της αναλογεί από τη διοργάνωση. Με όπλο την εμπειρία και το μαχητικό της πνεύμα, νομίζω ότι θα έρθει η πολυπόθητη διάκριση», είπε αρχικά ο Μοσέν Παριγιαέι, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μέρες στο Λουτράκι για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Πρεβολαράκη ενόψει Ρίο.

    «Τώρα σιγά-σιγά, αρχίζει να μπαίνει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ο σοβαρός τραυματισμός την άφησε αρκετό καιρό εκτός δράσης κι αυτό μας υποχρεώνει να δουλέψουμε σε διαφορετική βάση. Το ευχάριστο είναι ότι δίπλα της βρίσκονται δύο ξένες αθλήτριες με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, οι οποίες την βοηθούν καθημερινά ώστε να επανέλθει. Τόσο η Ρουμάνα όσο και η Ισπανίδα που ήρθαν στην Ελλάδα αποκλειστικά για την προετοιμασία της Μαρίας, βοηθούν τα μέγιστα και σε συνδυασμό με την παρουσία στο Λουτράκι και των εθνικών ομάδων εφήβων και παίδων, η προπόνησή της γίνεται ακόμη πιο δυνατή και ως εκ τούτου και πιο αποτελεσματική και ουσιαστική. Όλοι δουλεύουν για την Μαρία και τον σκοπό που καλείται να φέρει εις πέρας στο Ρίο. Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι πανέτοιμη».

    Ο Ιρανός προπονητής θα βρίσκεται δίπλα της και στα επόμενα δύο στάδια προετοιμασίας σε Ισπανία και Σουηδία. «Εδώ στο Λουτράκι βάζουμε τα θεμέλια, όμως στην Ισπανία και την Σουηδία όπου θα μεταβούμε αμέσως μετά για προετοιμασία αλλά και για αγώνες, είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε ρυθμούς. Το Ρίο δεν είναι μακριά και όσο περνάει ο χρόνος θα πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω που απαιτείται για να φτάσει η Μαρία στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση τη σωστή στιγμή».

    Ο βαθμός δυσκολίας στην κατηγορία των 53 κιλών είναι μεγάλος όπως επισημαίνει ο Μοσέν Παριγιαέι. «Υπάρχουν τέσσερις αθλήτριες που ξεχωρίζουν και λογικά κάποιες εξ αυτών θα βρεθούν στα μετάλλια. Φυσικά, η κλήρωση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να δούμε πολλές εκπλήξεις. Γεγονός είναι ότι όλες οι κοπέλες δουλεύουν πολλά χρόνια γι` αυτή τη στιγμή κι όλες, στην άκρη του μυαλού τους έχουν το μετάλλιο. Εάν μας βοηθήσει λίγο η κλήρωση, νομίζω ότι η Μαρία θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα βρεθεί στα μετάλλια».

    Ο Μοσέν Παριγιαέι, παραδέχεται ότι η πρόκριση μέσω των προολυμπιακών Αγώνων της Μογγολίας και της Σερβίας, ήρθε «παρά το γεγονός ότι η Μαρία δεν ήταν έτοιμη. Γνώριζα σε τι κατάσταση βρισκόταν. Γνώριζα πως θα ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Από την άλλη όμως, γνώριζα και την Μαρία. Το πάθος που την διακατέχει όταν μπαίνει στην παλαίστρα είναι μοναδικό. Πάλεψε με ψυχή και μυαλό. Αυτό της έδωσε την πρόκριση. Με την ίδια λογική και σε καλύτερη φόρμα στο Ρίο, πιστεύω ότι η Μαρία θα κάνει την υπέρβαση που απαιτείται για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Πηγή: praktoreio-sport.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου