Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η τοποθέτηση του Μανώλη Λαβδάκη για την κόντρα με τον Σ.Ε.Π.

Για την κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τον Σ.Ε.Π., η οποία ξεκίνησε λίγες μέρες πριν η Χριστίνα Λιναρδάτου δώσει το σημαντικότερο, μέχρι στιγμής, αγώνα της καριέρας, μίλησε στο insidefighters.blogspot.gr, ο Μανώλης Λαβδάκης. Ο προπονητής της «Black Mamba», ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι διαφορές των δυο πλευρών ήταν οικονομικές, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο Σ.Ε.Π. δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του αγώνα.


Επιπλέον, αναφέρθηκε στον αγώνα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας για τον παγκόσμιο τίτλο και μας τόνισε πως έχει κατατεθεί ένσταση στην WBC και μάλλον η αναμέτρηση θα γίνει ξανά.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε:

Σχετικά με την κόντρα με τον Σ.Ε.Π.:
«Δεν ήταν ηθικό το θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος στην ανακοίνωσή του, αλλά οικονομικό. Ήταν δυσανάλογο το ποσό που μας ζητήθηκε να πληρώσουμε. Δεν προέκυπτε από πουθενά. Δεν είχαν δικαίωμα να ζητήσουν αυτό το ποσό, γιατί η Λιναρδάτου είχε βγάλει κάρτα στον Σ.Ε.Π., καθώς τον Μάρτιο συμμετείχε στη διοργάνωση του Αρναούτη. Τότε πληρώσαμε κανονικά. Δεν μπορώ, επομένως, να καταλάβω από πού προκύπτει η προμήθεια του 20% που μας ζητήθηκε.

Ο Σ.Ε.Π. αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του, επίσης, και στις εξετάσεις που έκανε ο Λιναρδάτου, τις οποίες και χαρακτήρισε πανάκριβες. Ποιες εξετάσεις ήταν πανάκριβες; Καταρχήν δεν τις πλήρωσαν, γιατί υπήρχε χορηγία στο Λαϊκό».

Στη συνέχεια δήλωσε:
«Ο supervisor του αγώνα, που είναι πρόεδρος της EBU και αντιπρόεδρος της WBC, ήταν ενημερωμένος από τον Σ.Ε.Π.- γιατί προσπάθησε ο Σ.Ε.Π. να ακυρώσει το παιχνίδι- ότι αλλάξαμε τις κάρτες. Εκείνος ζήτησε να δει τις κάρτες μας, γιατί αμφισβήτησε το γεγονός ότι είχαμε και με ρώτησε τι έγινε. Όταν του εξήγησα τι είχε συμβεί και του ανέφερα το ποσό που μας ζητήθηκε, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Δεν γίνεται η αθλήτρια να παίζει ξύλο, για να οικονομάνε οι άλλοι. Και στην τελική ο Σ.Ε.Π. δεν έκανε τίποτα. Δεν συμμετείχε καν στις διαπραγματεύσεις, γιατί να πάρει χρήματα;

Όταν πήγα στον Σ.Ε.Π. είχα καλές προσθέσεις. Η EBU μου έστειλε να συμπληρώσω μια φόρμα με κάποια στοιχεία της αθλήτριας. Λέω στον κ. Στεφανόπουλο να τη στείλει ο Σ.Ε.Π., για να φανεί και αυτός, παρόλο που μπορούσα να το κάνω κι εγώ ο ίδιος. Το τραγικό ήταν ότι δεν ήξεραν καν τι είναι αυτό που τους έδωσα. Τους εξήγησα, λοιπόν, τι ήταν και τους είπα να το στείλουν στον supervisor του αγώνα. Και μετά, όταν ξεκίνησαν οι διαφωνίες, με απείλησαν πως δεν θα το στείλουν. Βέβαια, αυτό που τους απάντησα, ήταν ότι παρεξήγησαν τα πράγματα. Δεν τους χρειαζόμουν πουθενά. Απλά ήθελα να τους βάλω στο παιχνίδι, για να φανεί και ο Σ.Ε.Π. και να μπει και εκείνος στα σαλόνια της επαγγελματικής πυγμαχίας. Απλά αυτοί θεώρησαν τα 8500 ευρώ μεγάλο ποσό και ήθελα να έχουν μερίδιο.

Τον κ. Στεφανόπουλο τον είχα για λίγο διάστημα προπονητή. Ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δυστυχώς βλέπω τώρα ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Γι΄αυτά που φώναζε και διαμαρτυρόταν, τα κάνει τώρα ο ίδιος. Δυστυχώς βλέπω ότι στον Σ.Ε.Π. δεν αγαπάνε το άθλημα αυτό καθ΄αυτό. Μπαίνουν άλλοι παράγοντες στην μέση που είναι οικονομικοί. Στον Άγιο Δομίνικο δεν έχουν να φάνε και όμως βγάζουν ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Και αυτό, γιατί πολύ απλά, αγαπάνε την πυγμαχία».

Για το μήνυμα που έστειλε στον Σ.Ε.Π.:
«Κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει.  Μας απειλούσαν ότι δεν θα μας δώσουν την έγκριση, γιατί, αρχικά, ήθελαν το ποσό που ζήτησαν και δεύτερον, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους , δεν είμαι πιστοποιημένος manager για να κλείνω αγώνες για λογαριασμό του Σ.Ε.Π.. Λες και ο Σ.Ε.Π. αντιπροσωπεύει την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, τους έστειλα ένα μήνυμα, στο οποίο ανέφερα πως δεν περίμενα ότι για 1200 ευρώ ο Σ.Ε.Π. θέλει να χάσει την ευκαιρία να δείξει ένα κύρος, που στην τελική δεν έχει.

Ο Σ.Ε.Π. υπάρχει 2 χρόνια, αν δεν θέλει εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός (διεκδίκηση παγκόσμιου τίτλου), για το οποίο εμείς δουλεύουμε 6 χρόνια, τι να πω. Δεν πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα του δοθεί ξανά τέτοια ευκαιρία. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία να βγει μπροστά. Είχε την ευκαιρία να στείλει μια επαγγελματία αθλήτρια να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο και την έχασε, γιατί ήθελε μόνο το χρήμα. Και αυτό ακριβώς τόνισα στο μήνυμα. Και φυσικά δεν μίλησα με αλαζονεία και έπαρση, όπως είπε ο κ. Στεφανόπουλος».

Αναφορικά  με την εύρεση χορηγού, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Στεφανόπουλος:
«Λέω στον κ. Στεφανόπουλο, αφού θέλετε χρήματα υπάρχει τρόπος. Πρόεδρος είσαι, σεβαστό πρόσωπο είσαι, βρες χορηγό. Ποιος δεν θα ήθελε να διαφημιστεί όταν πάμε για παγκόσμιο τίτλο; Αφού θέλεις σαν Σ.Ε.Π. να πάρεις μέρος σε όλο αυτό, γιατί καμία απολύτως ανάμειξη δεν είχε στις διαπραγματεύσεις και γενικότερα στο κλείσιμο του αγώνα, στήριξε με αυτό τον τρόπο την αθλήτρια. Βρες χορηγό, κράτησε τα μισά και τα άλλα δώστα στην Λιναρδάτου για να καλύψει τα έξοδα της προετοιμασίας της. Έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Σαν ομοσπονδία που ξεκινάει από το μηδέν, έπρεπε να επενδύσει σε αυτό. Ήταν θείο δώρο που το έχασαν.

Αυτά έγιναν εν ολίγοις με την υποτιθέμενη ομοσπονδία. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δυστυχώς δεν υπάρχει μέλλον για την πυγμαχία την Ελλάδα. Γίνονται μέλη στον Σ.Ε.Π. αθλητές οι οποίοι δεν ξέρουν πυγμαχία ή μεταφέρονται από το kick boxing, γιατί αυτό εξυπηρετεί κάποιους να βγάλουν χρήμα».

Σχετικά με τον αγώνα της Λιναρδάτου και την ένσταση που έχει κατατεθεί:
«Έχουμε κάνει ένσταση στην WBC σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα και κατά πάσα πιθανότητα το παιχνίδι θα ξαναγίνει. Στον 4ο γύρο η Λιναρδάτου έσκισε το μάτι της Persoon, με αποτέλεσμα να χρειαστεί 9 ράμματα. Ο διαιτητής έδωσε επίσημη παρατήρηση στην Χριστίνα, δηλαδή της αφαίρεσε σημεία, με το πρόσχημα της κουτουλιάς. Σύμφωνα με τους κανόνες τις WBC, όταν κάποιος αθλητής χτυπήσει τον αντίπαλο (κανονικό χτύπημα και όχι αντικανονικό) και σκιστεί, τότε σταματάει το παιχνίδι και κερδίζει. Αν όμως είναι αντικανονικό το χτύπημα, αλλά δόθηκε καταλάθος, τότε σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν έχει περάσει τον τέταρτο γύρο, δίνεται ισοπαλία, αν έχει περάσει τον τέταρτο γύρο, τότε κερδίζει αυτός που είναι μπροστά στα σημεία.


Οπότε, αυτό έγινε για να προστατέψουν την Persoon (η οποία ήταν έτοιμη γι΄αυτό το σκηνικό, γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι της είχε χτυπήσει στο ίδιο σημείο και ήταν επιρρεπής). Ήξεραν ότι αν το αφήσουν, κατά πάσα πιθανότητα ο αγώνας στην πορεία θα σταματούσε. Οπότε έδωσαν μια επίσημη παρατήρηση, η οποία επηρέασε την Λιναρδάτου ψυχολογικά, όπως ψυχολογικά την επηρέασε και όλη αυτή η ιστορία με τον Σ.Ε.Π.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου