Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Ενθαρρυντικά τα μηνύματα»

Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή τόσο στο σεμινάριο (250 άτομα) όσο και στο 1ο διεθνές τουρνουά τεχνικών πρωταθλημάτων ΠΟΥΜΣΕ (350 άτομα) εμφανίστηκε ο Grand Master Κι-Του Ντάνγκ.


Ο Κορεάτης , γενικός επόπτης της παγκόσμιας ομοσπονδίας τεχνικών πρωταθλημάτων, τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Εκπαιδευτής Διεθνών Διαιτητών Τεχνικών Πρωταθλημάτων της ETU και της WTF, είχε την ευκαιρία να διδάξει στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ενωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (υπό την αιγίδα της ETU και της ΕΛΟΤ) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Ο Κι-Του Ντάνγκ, ο οποίος κατέχει τη θέση του καπετάνιου στο βασιλικό ναυτικό της Δανίας, με συνέντευξή του στο επίσημο site της ΕΤΑΝΕ, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό επίπεδο των Ελλήνων προπονητών και αθλητών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Ένωσης, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για την χώρα μας αλλά και τις καλές σχέσεις που έχει με τους ανθρώπους του ελληνικού ταεκβοντό.

Η συνέντευξη του Κι-Του Ντάνγκ στο επίσημο site της ΕΤΑΝΕ:

ΕΡ: Το 1ο διεθνές τουρνουά τεχνικών πρωταθλημάτων ΠΟΥΜΣΕ είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας;
ΑΠ: Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διοργανώνει ένα διεθνές τουρνουά και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστια επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η συμμετοχή είναι μεγάλη κάτι που μας γεμίζει ευθύνες για τα επόμενα χρόνια. Ο πήχης ανεβαίνει και η πρόκληση θα είναι μεγάλη για τα αντίστοιχα τουρνουά που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια. Πρέπει κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι. Αυτό που μου μένει είναι η εικόνα των εκατοντάδων μικρών παιδιών που προσπαθούν να αρπάξουν γνώσεις και η όρεξη που επιδεικνύουν για να μπορούν να έχουν μια συνέπεια με όλα όσα διδάσκονται στις σχολές.

ΕΡ: Όμως και το διεθνές σεμινάριο είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Σε τι σημείο βρίσκεται το επίπεδο του ελληνικού ΠΟΥΜΣΕ;
ΑΠ: Το σεμινάριο γίνεται ανελλειπώς τα τελευταία πέντε χρόνια και κάθε χρόνο το επίπεδο είναι και πιο ανεβασμένο, γεγονός που μαρτυρά τη δίψα των Ελλήνων προπονητών για το συγκεκριμένο κομμάτι του ταεκβοντό. Σαφώς υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης. Τα μηνύματα που πήραμε πάντως από το σεμινάριο αλλά και το τουρνουά είναι άκρως ενθαρρυντικά.

ΕΡ: Η συνεργασία σας με την ΕΤΑΝΕ θα συνεχιστεί και στο μέλλον; Υπάρχει κάτι που έχετε ήδη προγραμματίσει;
ΑΠ: Πάντα είχα μια καλή συνεργασία με την ΕΤΑΝΕ και το ελληνικό ταεκβοντό. Μου αρέσει η κουλτούρα των Ελλήνων, μου αρέσει η χώρα σας, η ατμόσφαιρα και ο καιρός που έχει η Ελλάδα. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και έχουμε στο προγραμματίσει πολλά πράγματα για το μέλλον. Οι άνθρωποι εδώ θέλουν τη συμβολή μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι` αυτό.

ΕΡ: Είδαμε για πρώτη φορά να πραγματοποιείται freestyle ΠΟΥΜΣΕ στην Ελλάδα. Θα θέλατε να μας πείτε κάποια πράγματα;
ΑΠ: Είναι η εξέλιξη του ΠΟΥΜΣΕ, η οποία σε διεθνές επίπεδο βρίσκεται σε ανάπτυξη την τελευταία πενταετία. Πρέπει να επιδείξεις τις δυνατότητες που έχεις στο ταεκβοντό και στις πολεμικές τέχνες. Δεν πρόκειται για γυμναστικές επιδείξεις, γιατί δεν παίρνεις βαθμός γι` αυτές. Μόνο για τις τεχνικές σου πάνω στο ΠΟΥΜΣΕ βαθμολογείται ένας αθλητής κι αυτό είναι το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο κομμάτι των τεχνικών πρωταθλημάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου