Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

«Δεν είναι ευχαριστημένος, δεν πετύχαμε τους στόχους μας»

Στο Golden League της Αυστρίας είχε δώσει το παρόν ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες και είχε ενδιαφέρουσες συνομιλίες με τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης τζούντο για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος. Ο εθνικός προπονητής μίλησε στο site της ελληνικής ομοσπονδίας του τζούντογια τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών, αλλά και για τους στόχους ενόψει της νέας χρονιάς, όπου φυσικά δεσπόζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο.


Αναλυτικά:

-Ικανοποιημένος κ. Ηλιάδη απ΄την πορεία των αθλητών μας το 2015;
«Δεν είμαι ευχαριστημένος-δεν πετύχαμε τους στόχους μας, ούτε φέραμε τις διακρίσεις που μας άξιζαν. Και αυτό συνέβη λόγω των τραυματισμών οι οποίοι μας στέρησαν τη δυνατότητα να έχουμε ήδη τέσσερις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόσο ο Ντανατσίδης, όσο ο Αζωίδης και η Τελτσίδου δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους κι έμειναν πίσω».

-Και πού οφείλεται αυτό-στην ατυχία ή σε κάποιες υπερβολικές επιβαρύνσεις;

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα και δεν έχουμε γιατρούς και φυσικοθεραπευτές να "επέμβουν" όταν υπάρχουν τραυματισμοί. Αν δεν υπάρχουν γιατροί "επί τόπου" όταν δημιουργούνται τα προβλήματα, καθυστερεί πολύ η επαναφορά του αθλητή. Καθυστερούμε να πάμε σε κάποιον ειδικό ώστε να αρχίσει η θεραπεία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Να φανταστείτε ότι είχαμε τρεις τραυματίες στους αγώνες του Τόκιο και μόλις σήμερα ο Ντανατσίδης και ο Αζωίδης επισκέφθηκαν γιατρό. Και ως γνωστό, οι εξετάσεις και οι μαγνητικές είναι ακριβές, 400-500 ευρώ. Είμαστε σε επαφή με έναν φυσικοθεραπευτή, αλλά με τα capital controls έχουν δημιουργήσει δυσκολίες διαδικαστικές που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε».

-Υπήρχαν και χαρές ωστόσο μέσα στο 2015!
«Α, ναι-με κυριότερη το χρυσό μετάλλιο του Βασίλη Μπαλαμπανασβίλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα u-18. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που δημιουργεί και πολλές προσδοκίες για το μέλλον. Από την άλλη πλευρά, έχουμε να επιδείξουμε και μια εξαιρετική διοργάνωση του "Iliadis Cup", όπου ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο».

-Και η Τελτσίδου μας έφερε διακρίσεις

«Φυσικά, ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u-21 το οποίο θα έπρεπε να ήταν... χρυσό... Δεχτήκαμε πολλές αδικίες από πλευράς διαιτησίας-πολλές. Αδικήθηκαν κατάφωρα όλοι οι αθλητές μας με εξαίρεση ίσως τον Ηλία Ηλιάδη-και αυτό πρέπει μα αλλάξει».

-Αναφερθήκατε στον Ηλία, σε τι κατάσταση βρίσκεται;
«Τον ταλαιπωρεί το γνωστό πρόβλημα-το αυχενικό. Όμως από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις».

-Για να μπορέσουμε να έχουμε τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών στο Ρίο, πρέπει να συγκεντρωθούν βαθμοί στους αγώνες των επόμενων μηνών.

«Αυτή είναι και η επιθυμία μου-εκτός του Ηλία και την μαθηματικά βέβαιη συμμετοχή του Μουστόπουλου, να συμμετάσχουν και Νταναρσίδης-Αζωίδης, Λόγω του καλού μας "ονόματος" συμμετέχουμε σε όλα τα camp και τους μεγάλους διεθνείς αγώνες και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά... Με ανησυχούν οι τραυματισμοί και το γεγονός ότι αυτοί οι δύο αθλητές, όλον τον Ιανουάριο θα είναι "εκτός" λόγω τραυματισμών. Και μετά είναι δύσκολο να καλύψουν το χαμένο έδαφος-κάποιοι άλλοι αθλητές-μη τραυματίες- είναι λογικό να είναι σε θέση να τους ξεπεράσουν».

-Τι μπορείτε να υποσχεθείτε για τη νέα χρονιά;
«Κατ΄αρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά για όλους τους αθλητές, σωματεία και φιλάθλους-και πάνω απ΄όλα να έχουμε υγεία. Υπόσχομαι ότι δεν θα απογοητεύσουμε τους Έλληνες και θα είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δεν μας ενδιαφέρει απλά η πρόκριση και η συμμετοχή-έστω, ας συμμετάσχουμε με δύο αθλητές που θα πάρουν μετάλλια, παρά με τέσσερις με αμφίβολα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου