Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

«Stam the showman»: Η επιστροφή…

Η επιστροφή του Σταμάτη Μπιτάκου στο ρινγκ είναι γεγονός. Ο «Showman» θα ανέβει και πάλι στον φυσικό του χώρο το καλοκαίρι, καθώς θα συμμετάσχει στο «No Limits 28». Αντίπαλός του ο Denis Oliwka, από τον οποίο, έπειτα από έναν σκληρό αγώνα, κέρδισε το 2006 τη ζώνη «King Of The Ring». Ο Γερμανός έρχεται για να πάρει την εκδίκησή του, αλλά ο Stam έχει ως μοναδικό του στόχο να υψώσει και πάλι ψηλά την ελληνική σημαία.

Φέτος, λοιπόν, ο Μπιτάκος θα δώσει το τελευταίο του αγώνα μπροστά το κοινό που τον λάτρεψε, αλλά και τον μίσησε. Μπροστά σε ένα κοινό που το μισό μπορεί να τον αποθεώνει και το άλλο μισό να απολαμβάνει να τον βλέπει να τρώει ξύλο. 

Το αξιοπερίεργο με αυτό τον αθλητή είναι ότι μπορεί να γεμίσει γήπεδο, όχι μόνο με τους θαυμαστές του, αλλά και με τους επικριτές του. Και αυτό οφείλεται στον τρόπο που αγωνίζεται, με τον οποίο κερδίζει τον καθένα.

Είναι ένας αθλητής που είτε τον συμπαθείς, είτε τον αντιπαθείς. Κάτι το ενδιάμεσο δεν υπάρχει.  Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα του. Τι εννοώ; Θα πει αυτό που θέλει χωρίς να ενδιαφερθεί για το πώς θα σχολιαστεί από τους άλλους. Και αυτό γιατί , λαϊκιστή, είναι ντόμπρος …

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ποτέ δεν φοβήθηκε να αναμετρηθεί με τον οποιονδήποτε. Κανένας αντίπαλος δεν προκάλεσε το φόβο του, ώστε να τον κάνει να αρνηθεί να μοιραστεί το ρινγκ μαζί του.
Και τι δεν έκανε προκειμένου να πείσει τον Ζαμπίδη να παίξει μαζί του… Μάταια όμως.
Ο «Iron Mike» δεν αποδέχθηκε ποτέ την πρόταση που του έγινε από την Γεωργία Μπιτάκου για ένα αγώνα κόντρα στον «The showman», ακόμα και όταν του προτάθηκε ένα αστρονομικό, για τα ελληνικά δεδομένα, ποσό.

Ο Μπιτάκος είναι ένας μαχητής. Ένα μαχητής που δεν το βάζει εύκολα κάτω και δεν τα παρατάει, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν του πάνε καλά πάνω στο ρινγκ.  Αυτό που παραδέχονται όλοι, θαυμαστές και επικριτές, είναι ότι όσο ξύλο και να φάει, δεν πέφτει. Αντιθέτως, μάλιστα, επιμένει στο επιθετικό του παιχνίδι, υπερβαίνοντας τα όριά του. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Lifo.gr,  «Πάνω στο ρινγκ δεν σκέφτομαι και πολλά πράγματα. Γίνονται όλα τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Περνάνε κάποιες σκέψεις απ' το μυαλό μου -κυρίως όταν πονάω. Ακούω μια φωνή μέσα μου να λέει «προσπάθησε να κρύψεις το συναίσθημα του πόνου»· όταν είμαι κουρασμένος μού λέει «συνέχισε», όταν δεν έχω ανάσα με βοηθάει να τη βρω. Έμαθα να ζω με την κούραση και τον πόνο. Να υπερβαίνω συνεχώς τα όριά μου, να φτάνω στο κόκκινο συνεχώς. Στον πρωταθλητισμό αυτό είναι το πιο δύσκολο: το ότι πρέπει να ξεπερνάς συνεχώς τα όριά σου».

Το καλοκαίρι, λοιπόν, στο «No Limits 28», ο Σταμάτης Μπιτάκος θα κρεμάσει τα γάντια του, προσδοκώμενος σε μια καλή εμφάνιση, που θα εντυπωσιάσει τόσο τους θαυμαστές του, όσο και τους επικριτές του, τους οποίους, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, έχει ως στόχο να απογοητεύσει, κάνοντάς τους να φύγουν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι.

Είναι από τους αθλητές που, είτε τους μισείς είτε τους θαυμάζεις, οφείλεις να παραδεχθείς πως είναι από αυτούς που δεν το βάζουν κάτω, δίνοντας ό, τι έχουν και δεν έχουν πάνω στο ρινγκ. Παίζει με την ψυχή του και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Το χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει… Διότι σε αυτά τα αθλήματα, δεν παίζει ρόλο τόσο η σωματική δύναμη, όσο η ψυχική. Καθώς η δύναμη της ψυχής μπορεί να πετύχει ακόμα και το ακατόρθωτο.  

Καλή επιστροφή Stam…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου