Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μόνο εσύ ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις…

Πολλοί θεωρούν πως για να ασχοληθεί κανείς με τα μαχητικά αθλήματα, πρέπει να έχει σωματική δύναμη. Μπαίνοντας, όμως, στο χώρο αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ψυχή.

Θέλει ψυχή να φορέσεις τα γάντια… Θέλει ψυχή να ανέβεις στο ρινγκ…  Θέλει ψυχή να ξεπεράσεις τα όρια…  Γιατί μπορείς να τα ξεπεράσεις… Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μπει εμπόδιο σε κάποιον που θέλει να κερδίσει τη ζωή… Αυτή είναι η μαγκιά άλλωστε, να ζεις και να παλεύεις γι΄ αυτά που έχεις ονειρευτεί… Να μην αφήσεις κανέναν να μπει εμπόδιο στα όνειρά σου… Μόνο εσύ ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις…

Επιπλέον, μεγάλο ρόλο παίζει και η πίστη που έχει κάποιος στον εαυτό του.  Μόνο έτσι μπορεί να ξεπεράσει τα όρια και τα εμπόδια που του παρουσιάζονται. Μόνο έτσι γίνεται ψυχή χωρίς όρια… Μόνο έτσι φτάνει στην κορυφή.

Ο δρόμος προς την καταξίωση μπορεί να μην είναι πάντοτε στρωμένος με ροδοπέταλα.  Αντιθέτως, μπορεί να είναι φορτωμένος με πολλές… μπουνιές και λακτίσματα, αλλά η μαγκιά είναι να μην το βάλεις κάτω. Να μετατρέπεις την ήττα σε νίκη, μαθαίνοντας από τα λάθη και βελτιώνοντάς τα. Άλλωστε, επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς.

Ό, τι συμβαίνει πάνω στο ρινγκ, συμβαίνει και στη ζωή. Και εκεί πρέπει να βάζεις τα γάντια και να αγωνίζεσαι, να μην τα παρατάς ποτέ, να μην απογοητεύεσαι. Να μαθαίνεις από τις δυσκολίες και να παίρνεις δύναμη από αυτές. Τα δύσκολα, άλλωστε, είναι για τους δυνατούς… Καλό αγώνα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου