Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο «Sweet Kill» στο Scorpion

Η διοργανώτρια αρχή του  «Scorpion 11 X-Treme Stores» αρχίζει από σήμερα την παρουσίαση των δυνατών ονομάτων που θα λάβουν μέρος στο event, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στην Πύλη Αξιού . Ο πρώτος μαχητής που ανακοινώθηκε είναι ο Νίκος «Sweet Kill» Παπαδημητρίου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας του.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Με… περικοπές στο Χιούστον

Με δυσκολία θα συσταθεί αποστολή προκειμένου η Εθνική ομάδα να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 29 Νοεμβρίου στο Χιούστον των Η.Π.Α.. Οι οικονομικές δυνατότητες της ομοσπονδίας είναι εξαιρετικά περιορισμένες με συνέπεια ο αριθμός των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα να μην πλησιάσει καν του επτά που αγωνίστηκαν πέρυσι στο Καζακστάν. Το «μαχαίρι» στην επιχορήγηση από τη Γ.Γ.Α. έφτασε το 50%, καθώς φέτος η ομοσπονδία θα εισπράξει 250.000 ευρώ αντί 500.000 ευρώ που έβαλε στα ταμεία της το 2014.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Sold out ο Ηλιάδης στις Η.Π.Α.

Τη δεύτερη περιοδεία του στις ΗΠΑ ξεκίνησε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος είναι καλεσμένος της Adidas, που είναι ο βασικός του χορηγός, με σκοπό να διδάξει τζούντο στους Αμερικανούς.

Η ώρα των… «παλιών»

Τριανταέξι χώρες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων που θα διεξαχθεί από 13 έως 18 Οκτωβρίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Πυρριχιστής» ο Αρζουμανίδης (video)

Εντυπωσιακή είσοδο πραγματοποίησε ο Γιάννης Αρζουμανίδης στη διοργάνωση, «MMA Challenge Pro 4», όπου πραγματοποιήθηκε χθες (27-9). Ο Έλληνας μαχητής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έτοιμος για …. πόλεμο, καθώς την είσοδό του συνόδευε η λύρα και το νταούλι στους ρυθμούς της Σέρρας, του ποντιακού πολεμικού χορού.

Τα αποτελέσματα του «MMA Challenge Pro 4»

Χθες πραγματοποιήθηκε το  MCP 4, όπου για μια ακόμα φορά οι θεατές είδαν πολύ δυνατούς και εντυπωσιακούς αγώνες.  Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς, ο Γιάννης Αρζουμανίδης και η Μαρία Πανταζή, οι οποίοι «στόλισαν» τη μέση με μια όμορφη ζώνη.

Η ατυχία χτύπησε και τον Κλωνάρη

Δεν είχε την τύχη με το μέρος του ο Μανώλης Κλωνάρης, ο οποίος έλαβε μέρος σε αγώνα Kick Boxing στη διοργάνωση «Max Pain».  

Άτυχος ο Σαββίδης

Δεν τα κατάφερε ο Αλέξης Σαββίδης χθες στη διοργάνωση «Max Pain». Ο Έλληνας μαχητής αγωνίστηκε κόντρα στον 24χρονο Ολλανδό Erdi Karatas και παρόλο που τα πήγαινε καλά, δέχθηκε ένα χτύπημα 5 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου που του έσπασε τη μύτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει .

Η εμπειρία του τραυματισμού

Ο μεγαλύτερος, ίσως, φόβος των αθλητών και για τους περισσότερους ο «σημαντικός» αντίπαλος, είναι ο τραυματισμός, ο οποίος αντιμετωπίζεται με απογοήτευση, πόνο, στεναχώρια και ενίοτε από ψυχική και πνευματική απόσυρση.  Είναι η διακοπή της πορείας τους, ο «εκτροχιασμός» τους από τον στόχο τους.

Ψυχολογικές τεχνικές για την μεγιστοποίηση της απόδοσης

Για την βελτίωση των επιδόσεων στον αθλητισμό, παράλληλα με την προπόνηση μπορεί να πραγματοποιείται η ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή. Τα μέσα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια προγραμμάτων ψυχολογικής προετοιμασίας στον αθλητισμό είναι κυρίως γνωστικό-συμπεριφορικής κατεύθυνσης.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ζούρντος vs Φραγκόπουλος στο «Versus 7»

Ανακοινώθηκε το δεύτερο ζευγάρι που θα αγωνιστεί στα superfight του «Versus 7 – Pro Sanda 3», που θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου στην Fighters Arena, στον Πειραιά.

Στο SuperKombat ο Σκορδίλης

Ίσως τον πιο δύσκολο αγώνα της καριέρας του καλείται να δώσει ο Γιάννης Σκορδίλης, ο οποίος στις 2 Οκτωβρίου θα πάρει μέρος στο «SuperKombat WGP :Final Elimination», που θα πραγματοποιηθεί  στην Ιταλία.

Στις 5/10 το παγκόσμιο πυγμαχίας

Χωρίς κάποια ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί το 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου στη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα λάβουν μέρος 260 κορυφαίοι πυγμάχοι.
Για πρώτη φορά στην ιστορία όλοι οι αθλητές που θα βρεθούν στη Ντόχα έπρεπε να σφραγίσουν τη συμμετοχή τους μέσω προκριματικών, γεγονός που θα εξασφαλίσει στους θεατές υψηλού επιπέδου αγώνες.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 31 Οκτώβρη το «ΕΒΟ 6» με Σεμερτζόγλου

Στην Fighters Arena στον Πειραιά θα διεξαχθεί, στις 31 Οκτωβρίου, το «ΕΒΟ 6». Πρωταγωνίστρια της διοργάνωσης θα είναι η Μαρία Σεμερτζόγλου, η οποία θα αγωνιστεί σε επαγγελματικό αγώνα πυγμαχίας των 10 γύρων.  

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο πρώτος στόχος, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό»

Ο Σπύρος Νικολαΐδης μίλησε στο scoprionnight.gr και τον Νότη Καμπέρη για την επερχόμενη μάχη του στο «Scorpion 11», που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτώβρη στην Πύλης  Αξιού στην Θεσσαλονίκη, για τα πρότυπά του, καθώς και για τους μελλοντικούς του στόχους.  

Τον Οκτώβρη το «Champions Νight 34»

Αρχές Οκτώβρη και συγκεκριμένα στις 3 του μήνα, θα διεξαχθεί στη Fighters Arena η διοργάνωση, «Champions Night 34». Αναμένονται, για μια ακόμα φορά, συναρπαστικά παιχνίδια, ενώ το κυρίως θέμα της βραδιάς είναι μια οκτάδα φωτιά στα -78kg.

Στην Αγγλία Σαλατάς και Παπουτσάκης

Δυνατά παιχνίδια αναμένεται να δώσουν στην Αγγλία ο Χρήστος Σαλατάς και ο Γιώργος Παπουτσάκης. Συγκεκριμένα, στις 24 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση «Roar Combat League», όπου θα κοντραριστούν  με Βρετανούς μαχητές.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κανάρης vs Χρυσοβέργης στο «Versus 7»

Ανακοινώθηκε το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Versus 7», που θα πραγματοποιηθεί μαζί με το «Pro Sanda 3», στις 18 Οκτωβρίου στην Fighters Arena στον Πειραιά.

«Βαριά» μάχη στο Battle 15

Μια δυνατή αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ρινγκ του «Battle», που θα πραγματοποιήσει την 15η διοργάνωσή του το Δεκέμβριο, στο Ολυμπιακό Κέντρο του TAEKWONDO στο Π. Φάληρο.  Το παιχνίδι που ανακοινώθηκε αφορά τον τίτλο WKN στα βαριά κιλά, όπου θα γίνει ανάμεσα στον κάτοχο, Yuri  Μαυρογιάννη  και τον διεκδικητή, Βασίλη Καραγιαννίδη.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η Τελτσίδου έφερε το 16ο

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, η οποία εδώ και σχεδόν μία διετία είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό γυναικείου τζούντο, φρόντισε να ανέβει στη βάθρο των νικητριών και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 του Όμπερβαρτ. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό U23 και στο Ευρωπαϊκό U21, κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία των -63 κιλών στη διοργάνωση που ολοκληρώνεται σήμερα στην αυστριακή πόλη.

«Το να αρκούμαι σε κάτι μου αφαιρεί τη δυνατότητα να ονειρεύομαι»

Με το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 του Όμπερβαρτ στο στήθος επέστρεψε στην Ελλάδα η Ελισάβετ Τελτσίδου ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη για τη μεγάλη διάκριση. Ανήμερα την Κυριακή των εκλογών η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών, έφτασε στα πάτρια εδάφη κουρασμένη αλλά και ενθουσιασμένη. Στην συνέντευξή της στο επίσημο site της ΕΟ τζούντο αναφέρθηκε στην σταθερότητά της, αλλά και στους μελλοντικούς της στόχους.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

«Παρά την ήττα το πρόσημο είναι θετικό»

Ήταν δύσκολο και το ήξερε… Ο λόγος για τον Έλληνα heavyweight κίκμποξερ Χρήστο Σούλα, ο οποίος αγωνίστηκε  στο 'FFC 19' που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία, κόντρα στον έμπειρο Κροάτη Tomislav Cikotic .

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Αργυρή» η Τελτσίδου

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που διεξάγεται στο Όμπερβαρτ της Αυστρίας.  Η Ελληνίδα τζουντόκα ηττήθηκε στον τελικό από τη Βρετανίδα,  Λούσι Ρένσχολ. Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός και χρειάστηκε η παράταση (ισόπαλο το τετράλεπτα με μία παρατήρηση για κάθε αθλήτρια) όπου η Ρένσχολ έδειξε την κλάση της και πήρε το χρυσό μετάλλιο με ippon.

Με Γερμανό ο Στοφορίδης

Στις 7 Νοεμβρίου φοράει για μια ακόμα φορά τα γάντια του ο Γιάννης Στοφορίδης, προκειμένου να αγωνιστεί κόντρα στον Kerim Jemai .

Ο Σιμωνίδης αντίπαλος του Πλασάρη

Ίσως τον πιο δύσκολο αγώνα της μέχρι τώρα καριέρας του θα κληθεί να δώσει ο Χρήστος Σιμωνίδης. Ο αθλητής του Βασίλη Κακαρίκου θα αντιμετωπίσει τον Χρήστο Πλασάρη, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Scorpion 11 by X-Treme», που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στην Πύλη Αξιού.  

Αυτοί θα αγωνιστούν στο Muay Thai Super League

12 αθλητές θα λάβουν μέρους στο Muay Thai Super League, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Κλειστό της Δραπετσώνας,  «Α.Παπαμιχαήλ».  Οι αγώνες αναμένονται συναρπαστικοί, καθώς το έπαθλο είναι τρεις ζώνες της European Muaythai League, της μόνης αναγνωρισμένης και έγκυρης ομοσπονδίας για το επαγγελματικό Muay thai στην Ευρώπη.

Δεν ξεκίνησαν καλά…

Μέτρια ήταν η πρώτη μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, που διεξάγεται στο Όμπερβαρτ (18-20 Σεπτεμβρίου) για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ελληνικές συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Σήμερα ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Όμπερβαρτ, όπου η ελληνική ομάδα του τζούντο, αποτελούμενη από έξι αθλητές και δύο αθλήτριες, έχει ως μοναδικό της στόχο να διακριθεί .

«Στόχος το χρυσό μετάλλιο»

Με στόχο να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ταξίδεψε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο Όμπερβαρτ, προκειμένου να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο των νέων, που ξεκινά σήμερα, 18 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 του μήνα.  Η Ελληνίδα τζουντόκα ρίχνεται στη μάχη το Σάββατο, όπου και θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 63 κιλών.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Στην Ελλάδα υπάρχει ταβάνι...»

Συνέντευξη στο scorpionnight.gr  και συγκεκριμένα στον Νότη Καμπέρη, παραχώρησε ο Armani Danielyan, ενόψει της συμμετοχής του στο «Scorpion 11», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου.  

«Πρωταθλητής είναι εκείνος που μπορεί να ξεπερνά την απογοήτευση…»

... Τάδε έφη,  John McEnroe( κορυφαίος αθλητής του τένις)και συνέχισε λέγοντας,  «Το θέμα δεν είναι αν θα απογοητευτείς αλλά το να μπορέσεις να το ξεπεράσεις». Με τη συγκεκριμένη έκφραση θέλησε να τονίσει τη σημασία που έχει ο συναισθηματικός  έλεγχος του αθλητή τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Μόνο εσύ ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις…

Πολλοί θεωρούν πως για να ασχοληθεί κανείς με τα μαχητικά αθλήματα, πρέπει να έχει σωματική δύναμη. Μπαίνοντας, όμως, στο χώρο αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ψυχή.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους «Versus 7» και «Pro Sanda 3»

Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν μαζί οι διοργανώσεις των Πετρίδη και Φίλη, «Versus» και «Pro Sanda», αντίστοιχα. Οι δυο promoters αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από κοινού τις διοργανώσεις τους, στις 18 Οκτωβρίου στην  «Fighters Arena» στον Πειραιά.  

Αρχές Οκτώβρη το Πανελλήνιο των Νέων

Στις 3 -4 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας  Ταεκβοντό.

Στην Τσετσενία Μιχαϊλίδης και Πλασσάρης

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τσετσενία θα αγωνιστούν οι Ανδρέας Μιχαϊλίδης και Χρήστος Πλασσάρης στις αρχές Οκτωβρίου. Αναλυτικά, οι δυο αθλητές μας θα παίξουν μέσω του Q-Pro Management στη διοργάνωση ABC που θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Διαχειρίσου σωστά τη νίκη

Όσο σημαντική είναι η σωστή διαχείριση της ήττας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η σωστή διαχείριση της νίκης. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να βλάψει τον αθλητή. Να του δημιουργήσει την εντύπωση ότι αρκεί η μέχρι τώρα δουλειά που έχει κάνει και «να αναπαυτεί στις δάφνες» του. Να πάψει να προσπαθεί για βελτίωση και απλά να μένει στάσιμος.

Μετέτρεψε την ήττα σε νίκη

Όταν ανεβαίνει κανείς στο ρινγκ, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι το ενδεχόμενο να χάσει. Όμως, σε έναν αγώνα, αναπόφευκτα κάποιος θα ηττηθεί. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν πρέπει να απογοητεύει. Αντιθέτως, πρέπει να πεισμώνει.

«Δεν είμαι από εκείνους που επιλέγουν αντιπάλους»

Για τον αγώνα του στο Scorpion 11 (25 Οκτωβρίου, στην Πύλη Αξιού), αλλά και για τις φιλοδοξίες του και τους μελλοντικούς του στόχους μίλησε στο scorpionnight.gr και τον Νότη Καμπέρη, ο Χρήστος Πλασάρης

Ο αγώνας του Έλληνα μαχητή στη διοργάνωση του Γ. Σαριδάκη δεν θα πραγματοποιηθεί σε κλουβί, δηλαδή στο στυλ των ΜΜΑ, αλλά με Κ1 rules