Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Σάρωσε τα μετάλλια η εθνική Κωφών στο παγκόσμιο του taekwondo

Με οκτώ μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η εθνική ομάδα ταεκβοντο των κωφών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Σαμψούντα της Τουρκίας από τις 18-24 Ιουλίου.


Συνολικά οι αθλητές μας κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα.

Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παύλος Λιότσος ενώ ασημένια η Δήμητρα Πασχάλη.

Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής: Κώστας Καλαϊτζής (δυο χάλκινα στο αγωνιστικό και στα πούμσε), Χάρης Κουτσουβέλης, Σπύρος Πετράκης, Σταύρος Ρενιέρης (πούμσε) και Μαρία Φουλεδάκη.

«Είναι τεράστια επιτυχία για το ταεκβοντό. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα και όλα τους αθλητές, οι οποίοι κάτω από την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε, πήγαμε στην Τουρκία και γυρίσαμε πίσω με οκτώ μετάλλια», δήλωσε στο TkdMag.gr, η ομοσπονδιακή προπονητήρια, Ζωή Κακαρέλη.

«Έγινε πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Όλοι είχαν προπονηθεί αρκετά καλά και πολύ καιρό πριν. Εμείς μαζευτήκαμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες και προπονούμασταν μαζί. Προσπαθήσαμε για το καλύτεορ δυνατό αποτέλεσμα και το καταφέραμε με αυτές τις πολύ σημαντικές διακρίσεις», πρόσθεσε η κ. Κακαρέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγώνες διεξήχθησαν λίγες ημέρες μόλις μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα στην Τουρκία.

Την ελληνική αποστολή εκτός των αθλητών και της προπονήτριας, πλαισίωναν η Τόνια Σμαργιανάκη στο ιατρικό προσωπικό, ο Γιώργος Μελάς, φυσικοθεραπευτής και ο Νίκος Βραίλας, παθολόγος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου