Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Οι αντίπαλοι του Μουστόπουλου στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Ο Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ είναι ο μοναδικός αθλητής που μετέχει στα -81 κιλά και έχει βρεθεί στο βάθρο των νικητών ενός Ολυμπιακού τουρνουά. Ο Καναδός τζουντόκα ήταν 3ος το 2012 στο Λονδίνο, ενώ και στη διοργάνωση του Ρίο θα τεθεί επικεφαλής προκριματικού ομίλου, λόγω της Ολυμπιακής κατάταξής του (3ος). Ο Ρομάν Μουστόπουλος ολοκλήρωσε τον προολυμπιακό κύκλο στην 9η θέση της κατάταξης, γεγονός που ενδέχεται να τον βοηθήσει όσον αφορά στην κλήρωση (τουλάχιστον του πρώτου γύρου). Την κορυφή της κατάταξης κατέχει ο 25χρονος Αφταντίλ Τσρικισβίλι από την Γεωργία. Στην κατηγορία συμμετέχουν συνολικά 32 τζουντόκα.


Το Πρακτορείο Sport παρουσιάζει την «ακτινογραφία» των αντιπάλων του Ρομάν Μουστόπουλου στην κατηγορία των -81 κιλών, αλλά και τους νικητές των διοργανώσεων από το 1996, οπότε και διαμορφώθηκε η κατηγορία.

Αναλυτικά:

Νο1 Αφταντίλ Τσρικισβίλι (Γεωργία), 25 ετών
Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2013, 2014, 2015) και Νο-1 στην Ολυμπιακή κατάταξη της κατηγορίας των -81 κιλών, ο Αφταντίλ Τσρικισβίλι είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο Γεωργιανός τζουντόκα, ο οποίος έχει και δύο ασημένια μετάλλια, στο Παγκόσμιο του 2013 (Ρίο) και στο Ευρωπαϊκό του 2016 (Καζάν), έχει βρεθεί τρεις φορές αντίπαλος με τον Μουστόπουλο, δύο εκ των οποίων πανηγύρισε τη νίκη. Συγκεκριμένα, ο Τσρικισβίλι επικράτησε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014 (Μονπελιέ) και στα προημιτελικά του Γκραν Σλαμ 2015 (Τόκιο). Στον πιο πρόσφατο αγώνα τους (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικό) ήταν η σειρά του Μουστόπουλου να πανηγυρίσει τη νίκη. Μέσα στο 2016, ο Γεωργιανός αθλητής ήταν πρώτος στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού.

Νο2 Τακανόρι Ναγκάσε (Ιαπωνία), 22 ετών
Και μόνο το γεγονός ότι προέρχεται από τη γενέτειρα του τζούντο, ο Ναγκάσε δείχνει να είναι ένα από τα φαβορί για να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητών. Το 2015 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου (Άστανα), ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 5ος στο Τσέλιαμπινσκ. Μέσα στο 2016 έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια και συγκεκριμένα στο Γκραν Σλαμ του Μπακού (Μάιος) και στο All Japan Championships της Φουκουόκα (Απρίλιος). Μετρά μία νίκη απέναντι στον Μουστόπουλο και συγκεκριμένα το 2015 στον τελικό των ρεπεσάζ του Γκραν Σλαμ που διεξήχθη στο Τόκιο.

Νο3 Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ (Καναδάς), 26 ετών
Πρόκειται για τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου το 2012. Αθλητής που διαθέτει μεγάλη εμπειρία, παρά το γεγονός ότι είανι μόλις 26 ετών. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2015 (Άστανα) και του 2014 (Τσέλιαμπινσκ) ο Φορτιέ ήταν τρίτος και δεύτερος, αντίστοιχα, ενώ στο βιογραφικό του έχει ένα χρυσό (2016), τρία ασημένια (2014, 2013, 2012) και δύο χάλκινα (2015, 2011) μετάλλια στα παναμερικανικά πρωταθλήματα.

Νο4 Ιβάιλο Ιβάνοφ (Βούλγαρία), 22 ετών
Αθλητής χωρίς την τεράστια διάκριση, ο Ιβάνοφ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Ρίο, χάρη στους βαθμούς που συγκέντρωσε από τα πολλά (περισσότερα από το μέσο όρο) τουρνουά, στα οποία συμμετείχε τα τελευταία 2.5 χρόνια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει να διαθέτει πολλά αγωνιστικά προσόντα, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στον τελικό της κατηγορίας, παρά το γεγονός ότι θα τεθεί επικεφαλής προκριματικού ομίλου. Ο Ιβάνοφ ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζάν το 2016, ενώ μέσα στη χρονιά είχε ακόμη πέντε μετάλλια. Ήταν πρώτος στο Γκραν Πρι της Σαμψούντας, δεύτερος στα Γκραν Σλαμ του Μπακού και του Παρισιού και τρίτος στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Μαδρίτης και στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ. Απέναντι στον Μουστόπουλο έχει μία νίκη και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2015 στο Γκραν Πρι του Γκινγκντάο (φάση «16»).

Νο5 Τράβις Στίβενς (ΗΠΑ), 30 ετών
Από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές της κατηγορίας. Ο Αμερικανός τζουντόκα μέσα στο 2016 ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Masters του Μεξικού και δεύτερος στο παναμερικανικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Γκραν Πρι της Αβάνας. Στο βιογραφικό του έχει συνολικά οκτώ μετάλλια σε παναμερικανικά πρωταθλήματα από το 2007, ενώ με αντίπαλο τον Μουστόπουλο μετρά μία νίκη σε δύο αγώνες. Τον περασμένο Μάιο, ο Στίβενς επικράτησε του Έλληνα τζουντόκα στα ημιτελικά του Masters (Γκουανταλαχάρα), παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα που είχε υποστεί ένα χρόνο νωρίτερα, στην αντίστοιχη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στην πόλη Ραμπάτ.

Νο6 Χασάν Καλμουρζάεφ (Ρωσία), 22 ετών
Στο Ευρωπαϊκό του Καζάν τον περασμένο Απρίλιο κατέκτησε την πρώτη θέση και γι' αυτόν κυρίως τον λόγο βρέθηκε τόσο ψηλά στην Ολυμπιακή κατάταξη των -81 κιλών. Μέσα στο 2016, εκτός από το χρυσό στο Καζάν, ήταν πρώτος τόσο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Μπρατισλάβα όσο και στο Γκραν Πρι της Αβάνας. Με τον Μουστόπουλο έχει βρεθεί αντίπαλος δύο φορές. Την πρώτη (Νοέμβριος 2014) γνώρισε την ήττα από τον Έλληνα τζουντόκα στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23, ενώ ισοφάρισε σε 1-1 τις μεταξύ τους αναμετρήσεις μόλις ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στα ημιτελικά του Γκραν Πρι που διεξήχθη στην πόλη Τζέτζου.

Νο7 Βίκτορ Πεναλμπέρ (Βραζιλία), 26 ετών --ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΧΩΡΑ--
Ο «οικοδεσπότης» της κατηγορίας των -81 κιλών ήταν τρίτος το 2015 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Άστανα), ενώ μέσα στη χρονιά, εκτός από την τρίτη θέση στο παναμερικανικό της Αβάνας, ήταν τρίτος και στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο βιογραφικό του έχει να επιδείξει ακόμη μια 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τσέλιαμπινσκ (2014), αλλά και τρία σερί χρυσά μετάλλια (2013-2015) στο παναμερικανικό πρωτάθλημα. Έχει μια νίκη απέναντι στον Μουστόπουλο και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2016 στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού.

Νο8 Γιοακίμ Μποτιέ (Βέλγιο), 27 ετών
Ουδέποτε έχει βρεθεί σε επτάδα παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Μποτιέ, από τα αουτσάιντερ για τα μετάλλια, μέσα στο 2016 ήταν δεύτερος στο Masters του Μεξικού, τρίτος στο Γκραν Πρι της Σαμψούντας και πρώτος στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ. Σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, εφέτος ήταν 7ος στο Καζάν, ενώ έχει να βρεθεί σε βάθρο νικητών από το 2013, όταν ήταν τρίτος (όπως και το 2012). Από τον Μουστόπουλο έχει γνωρίσει ήδη μία ήττα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2015 στον τελικό των ρεπεσάζ του Γκραν Πρι που διεξήχθη στην πόλη Τζετζού.
Νο10 Σέργκιου Τομά (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), 29 ετών
Ο Ουκρανός Τομά τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με τα «χρώματα» της Ουκρανίας ήταν τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στο Παρίσι και δεύτερος, την ίδια χρονιά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Μέσα στο 2015 κατετάγη 3ος στο Γκραν Πρι της Σαμψούντας, ενώ απέναντι στον Μουστόπουλο έχει δύο νίκες. Η πρώτη ήταν το Νοέμβριο του 2014, στον τελικό των ρεπεσάζ του Γκραν Σλαμ που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι, και η δεύτερη έξι μήνες αργότερα, στον τελικό των ρεπεσάζ του Παγκοσμίου Masters που διεξήχθη στην πόλη Ραμπάτ.

Νο11 Μοχάμεντ Αμπντελαάλ (Αίγυπτος), 26 ετών
Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Masters ήταν τρίτος, αφού πρώτα είχε υποχρεωθεί σε ήττα στα προημιτελικά από τον Ρομάν Μουστόπουλο. Ο Έλληνας τζουντόκα έχει ακόμη μία νίκη απέναντι στον Αμπντελαάλ και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015 στη φάση των «16» για το Γκραν Πρι της Βουδαπέστης. Στο βιογραφικό του έχει ένα χρυσό (2016) και δύο χάλκινα (2015, 2013) μετάλλια στα παναφρικανικά πρωταθλήματα.

Νο29 Σέουνγκ-Σου Λι (Κορέα), 26 ετών
Αν και ο Κι Τσουν Ουάνγκ βρέθηκε στην 12η θέση, τελικά η Κορέα θα έχει εκπροσώπηση από τον Σέουνγκ-Σου Λι που ήταν 29ος στην Ολυμπιακή κατάταξη. Ο Λι, η τελευταία μεγάλη διάκριση του οποίου ήταν τον Δεκέμβριο του 2015, όταν κατετάγη 2ος στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο, μετράει ήδη μία ήττα από τον Μουστόπουλο. Ο Έλληνας τζουντόκα είχε επικρατήσει του Ασιάτη τον περασμένο Φεβρουάριο στη φάση των «16» του Γκραν Πρι που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ.

Νο18 Ουγκανμπαατάρ Οτγκονμπαατάρ (Μογγολία), 28 ετών
Όπως συνέβη στην περίπτωση της Κορέας, έτσι και η Μογγολία προχώρησε στην επιλογή του δεύτερου στην κατάταξη τζουντόκα για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην κατηγορία των -81 κιλών. Αντί του Νταγκβασούρεν Νιαμσούρεν (Νο14) θα συμμετέχει ο Ουγκανμπαατάρ Οτγκονμπαατάρ, Νο-18 στην Ολυμπιακή κατάταξη. Ο 28χρονος αθλητής μέσα στο 2016 ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα της χώρας του, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Όπεν του Όμπερβαρτ, ενώ στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας κατετάγη 3ος. Ακόμη ήταν 5ος στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ, μετά τη νίκη επί του Μουστόπουλου, ο οποίος πάντως τρεις μήνες αργότερα πήρε... εκδίκηση με τη νίκη στη φάση των «16», κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Masters που έγινε στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Στο βιογραφικό του έχει ακόμη δύο τρίτες (2013, 2015) και μια πέμπτη θέση (2016) στο ασιατικό πρωτάθλημα.

Νο15 Ιβάν Φελίπε Σίλβα Μοράλες (Κούβα), 20 ετών
Από τους βενιαμίν της κατηγορίας. Μέσα στο 2016 ήταν πρώτος στο Γκραν Πρι του Αλμάτι, τρίτος στο Γκραν Σλαμ του Μπακού και του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος και έβδομος στο Γκραν Πρι της Αβάνα και στο Παγκόσμιο Masters του Μεξικού. Το 2015 ήταν δεύτερος στους παναμερικανικούς αγώνες του Τορόντο, ενώ έχει και μια τρίτη θέση στο παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2014.

Νο16 Λουά Πιετρί (Γαλλία), 25 ετών
Από τους αθλητές που είναι ικανοί για την έκπληξη στη διοργάνωση της Βραζιλίας. Προέρχεται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο και θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τα μετάλλιά του στο Ρίο, μετά από το χρυσό που κατέκτησε το 2013 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο βιογραφικό του έχει ένα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο το 2015 (Αστάνα), αλλά και ενα χάλκινο το 2014 (Τσέλιαμπινσκ). Η μεγαλύτερη διάκρισή του στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ήταν το 2014 στο Μονπελιέ, όπου ήταν 2ος. Έχει και δύο χάλκινα μετάλλια, το 2015 στο Μπακού και το 2013 στην Βουδαπέστη.

Νο20 Λάζλο Τσοκνιάι (Ουγγαρία), 28 ετών
Απουσιάζει η μεγάλη διάκριση από το βιογραφικό του, όμως απέναντι στον Ρομάν Μουστόπουλο φαίνεται να έχει βρει τον... τρόπο για να κατακτά τις νίκες. Σε τέσσερις αναμετρήσεις έχει τρεις νίκες και συγκεκριμένα το 2015 στο Ντίσελντορφ (Γκραν Πρι, φάση «16»), το 2014 στη Μαδρίτη (Παγκόσμιο Κύπελλο, «φάση 16») και το 2014 στη Σόφια (Παγκόσμιο Κύπελλο, προημιτελικά). Ο Έλληνας τζουντόκα έχει μία νίκη στον τελικό των ρεπεσάζ του Γκραν Πρι της Βουδαπέστης τον Ιούνιο του 2014. Μέσα στο 2016, ο Τσοκνιάι ήταν τρίτος στο Γκραν Πρι της Αβάνας και 5ος στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού.

Νο21 Σακχζοντ Σομπίροφ (Ουζμπεκιστάν), 23 ετών
Μέσα στο 2016 ήταν 7ος στο Γκραν Πρι του Αλμάτι, αλλά και στο ασιατικό πρωτάθλημα της Τασκένδης. Ήδη μετράει μια ήττα από τον Μουστόπουλο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015, για τον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης.

Νο22 Σβεν Μάρετς (Γερμανία), 29 ετών
Ο Μάρετς ήταν 3ος το 2014 στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ και 5ος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2015 στο Μπακού. Κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο ασημένιων μεταλλίων και συγκεκριμένα στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης και στην αντίστοιχη διοργάνωση του Ντίσελντορφ. Ακόμη ήταν 5ος στο Γκραν Πρι της Αβάνας, εκεί όπου γνώρισε την ήττα στον τελικό των ρεπεσάζ από τον Ρομάν Μουστόπουλο. Ο Έλληνας τζουντόκα έχει πάντως και μία ήττα από τον Μάρετς, τον Απρίλιο του 2014, στον τελικό των ρεπεσάζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Μονπελιέ.

Νο24 Έιν Κούγκλαν (Αυστραλία), 24 ετών
Πρωταθλητής Ωκεανίας το 2016 και το 2015, ο Κούγκλαν πολύ δύσκολα θα καταφέρει να περάσει έστω κι έναν γύρο στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Πριν από περίπου δύο μήνες, ήταν «ασημένιος» στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, ενώ στις αρχές του χρόνου κατετάγη 7ος στο Αφρικανικό Όπεν της Τυνησίας.

Νο27 Νασίφ Ελίας (Λίβανος), 27 ετών
Από τους «αδύναμους κρίκους» της κατηγορίας. Τον περασμένο Απρίλιο ήταν δεύτερος στο ασιατικό πρωτάθλημα της Τασκένδης, ενώ μέσα στο 2016 έχει δύο «πρωτιές» στα παναμερικανικά όπεν του Μπουένος Άιρες και της Λίμα.

Νο28 Ρόμπιν Πάσεκ (Σουηδία), 25 ετών
Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι η 3η θέση που πήρε στο εφετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Καζάν), ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2012 στο Τσέλιαμπινσκ ήταν μόλις 7ος. Έβδομος ήταν και σε ακόμη δύο διοργανώσεις που συμμετείχε εφέτος και συγκεκριμένα στο Γκραν Σλαμ του Τιούμεν και στο Γκραν Πρι της Σαμψούντας.

Νο30 Φρανκ ντε Βιτ (Ολλανδία), 20 ετών
Προέρχεται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, ωστόσο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει έως τα προημιτελικά. Ο ντε Βιτ μέσα στο 2016 έχει μόλις ένα μετάλλιο (χάλκινο) και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Σόφιας τον περασμένο Ιανουάριο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζάν ήταν 5ος, όπως και στα Γκραν Πρι της Σαμψούντας και του Αλμάτι, καθώς και στο Γκραν Σλαμ του Μπακού. Απέναντι στον Μουστόπουλο μετράει μια νίκη και συγκεκριμένα στο Γκραν Σλαμ του Άμπου Ντάμπι το 2015 για τον γύρο των «32».

Νο32 Σαΐντ Μολέι (Ιράν), 24 ετών
Η μοναδική νίκη του απέναντι στον Μουστόπουλο ήταν το... μακρινό 2011. Τότε είχε επικρατήσει του Έλληνα τζουντόκα στη φάση των «16» του παγκοσμίου πρωταθλήματος U21 στο Κέιπ Τάουν. Οι εποχές όμως άλλαξαν, ο Μουστόπουλος μεγάλωσε ηλικιακά και αγωνιστικά και έτσι, στις δύο τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, μετράει δύο νίκες. Η πρώτη τον Φεβρουάριο του 2016 στη φάση των «16» του Γκραν Σλαμ στο Παρίσι και η δεύτερη τον Μάρτιο, στη φάση των «32» του Γκραν Πρι που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα. Εφέτος, ο Ιρανός ήταν τρίτος στο ασιατικό πρωτάθλημα της Τασκένδης, όπως και στο Ευρωπαϊκό Όπεν του Όμπερβαρτ.

Νο33 Εμανουέλ Λουσέντι (Αργεντινή), 31 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Από τους «παπούδες» της κατηγορίας. Ο Λουσέντι, 7ος στο παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2016 στην Αβάνα, πήρε το «ηπειρωτικό εισιτήριο» της IJF, λόγω της Ολυμπιακής κατάταξής του (33ος). Εφέτος ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Μπρατισλάβα, ενώ στο Ευρωπαϊκό Όπεν του Όμπερβαρτ ήταν 7ος, όπως και στο Γκραν Σλαμ του Τιούμεν τον περασμένο μήνα. Σε παναμερικανό πρωτάθλημα ή αγώνες από το 2002 δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, παρά μόνο του ασημένιου το 2015 στο Έντμοντον και το 2007 στο Μόντρεαλ.

Νο35 Ματέο Μαρκοντσίνι (Ιταλία), 26 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια είναι ο εφετινός απολογισμός του. Τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν πρώτος στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Πράγας, τον Μάιο κατετάγη 2ος στο Γκραν Πρι του Αλμάτι, ενώ ενδιάμεσα ήταν τρίτος τόσο στο Γκραν Σλαμ του Μπακού όσο και στο Αφρικανικό Όπεν της Καζαμπλάνκα.

Νο42 Βαλέριου Ντουμίνικα (Μολδαβία), 29 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Μηδέν μετάλλια το 2016, μηδέν νίκες απέναντι στον Μουστόπουλο, όμως κατάφερε να πάρει την ηπειρωτική πρόκριση και το «εισιτήριο» για το Ρίο. Μέσα στο 2016 ο Ντουμίνικα ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζάν και 7ος στο Γκραν Πρι του Αλμάτι. Απέναντι στον Μουστόπουλο μετράει μία ήττα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2014 στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στο Μονπελιέ.

Νο50 Γιασατέκι Ναούλου (Φίτζι), 32 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που μετέχει στην κατηγορία. Τον περασμένο Απρίλιο ήταν 2ος στο πρωτάθλημα Ωκεανίας (Κανμπέρα). Τον Αύγουστο του 2014 ηττήθηκε από τον Μουστόπουλο στη φάση των «64» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Τσέλιαμπινσκ.

Νο77 Μάρλον Ακάκιο (Μοζαμβίκη), 34 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Το 2016 ήταν 5ος στο Παναμερικανικό Όπεν (Λίμα) και 7ος στο Αφρικανικό πρωτάθλημα (Τυνησία).

Νο91 Πολ Κιμπικάι (Γκαμπόν), 25 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Στους Παναφρικανικούς Αγώνες του 2015 (Μπραζαβίλ) ήταν δεύτερος, ενώ εφέτος, στο αφρικανικό όπεν της Τυνησίας, περιορίστηκε στην 5η θέση.

Νο79 Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ), 23 ετών -- ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--
Στα παναμερικανικό όπεν του Σαν Σαλβαδόρ ήταν δεύτερος, όμως στην αντίστοιχη διοργάνωση της Λίμα κατετάγη 7ος. Επίσης μέσα στο 2016 ήταν πέμπτος στο παναμερικανικό πρωτάθλημα της Αβάνα.

Νο99 Χουσεΐν Αλ-Αααμερί (Ιράκ), 25 ετών --ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ--

Νο44 Σρντάν Μρβάλιεβιτς (Μαυροβούνιο), 32 ετών --ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ--
Ο «τυχερός» της κατηγορίας, αφού έλαβε την πρόσκληση (κάρτα ελεύθερης συμμετοχής) από την IJF, προκειμένου να συμμετάσχει. Εφέτος, στο Παναμερικανικό όπεν της Λίμα ήταν δεύτερος, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες ήταν τρίτος. Με τον Μουστόπουλο έχει βρεθεί αντίπαλος μόλις μια φορά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2014 στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης. Ο Έλληνας τζουντόκα είχε νικήσει και είχε προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι νικητές στην κατηγορία των -81 κιλών από το 1996
Η κατηγορία (Half Middleweight) των -81 κιλών καθιερώθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Δύο χρυσά μετάλλια έχει κατακτήσει η Ασία (2012 Νότια Κορέα, 2000 Ιαπωνία), ενώ τα υπόλοιπα τρία έχουν καταλήξει στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που πήρε ο Ηλίας Ηλιάδης το 2004 στην Αθήνα. Στα αξιοσημείωτα της κατηγορίας, ότι η Ιαπωνία έχει μείνει χωρίς μετάλλιο στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις.
  
  Οι τρεις πρώτοι:

2012 Λονδίνο
1. Γιάε Μπουμ Κιμ (Ν. Κορέα)
2. Όλε Μπίσοφ (Γερμανία)
3. Ιβάν Νιφόντοφ (Ρωσία) & Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ (Καναδάς)

2008 Πεκίνο
1. Όλε Μπίσοφ (Γερμανία)
2. Γιάε Μπουμ Κιμ (Κορέα)
3. Τιάγκο Καμίλο (Βραζιλία) & Ρομάν Γκόντιουκ (Ουκρανία)

2004 Αθήνα1. Ηλίας Ηλιάδης (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Ρομάν Γκόντιουκ (Ουκρανία)
3. Ντμίτρι Νοσόφ (Ρωσία) & Φλάβιο Κάντο (Βραζιλία)

2000 Σίδνεϊ
1. Μακότο Τακιμότο (Ιαπωνία)
2. Ιν-Τσουλ Τσο (Κορέα)
3. Νούνο Ντελγκάδο (Πορτογαλία) & Αλεξέι Μπουντολίν (Εσθονία)

1996 Ατλάντα
1. Νταμέλ Μπουράς (Γαλλία)
2. Τοσιχίκο Κόγκα (Ιαπωνία)
3. Ιν-Τσουλ Τσο (Κορέα) & Σόσο Λιπαρτελιάνι (Γεωργία)









Πηγή: praktoreio-sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου